ONU a avut acces la fostul preşedinte al statului Mali, Ibrahim Boubacar Keita; junta a eliberat doi deţinuţi

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Reprezentanţi ai Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) s-au putut vedea joi cu preşedintele malian Ibrahim Boubacar Keita şi alte personalităţi plasate în detenţie de junta la putere în Mali, un responsabil al acesteia afirmând vineri că ministrul economiei şi secretarul particular al şefului statului au fost eliberaţi, informează AFP.

"Ieri seara (joi - n.r.) o echipă a #DrepturileOmului din cadrul Misiunii de Stabilizare Integrată Multidimensională a Naţiunilor Unite în Mali (MINUSMA) s-a deplasat la #Kati în cadrul mandatului său de apărare a drepturilor omului şi a putut avea acces la preşedintele Ibrahim Boubacar Keita, precum şi la alţi deţinuţi", a informat pe Twitter misiunea ONU.

În timpul loviturii de stat de miercuri, militarii l-au arestat pe preşedintele Keita, care şi-a anunţat apoi demisia, şi pe premierul său Boubou Cisse, precum şi pe mai mulţi înalţi responsabili civili şi militari, care au fost duşi în tabăra militară din Kati, la periferia Bamako. "Am autorizat o misiune a ONU pentru drepturilor omului în Mali să-i viziteze pe toţi cei 19 prizonieri la Kati, inclusiv pe fostul preşedinte Ibrahim Boubacar Keita şi pe fostul premier Boubou Cisse", a declarat pentru AFP un responsabil al juntei, sub protecţia anonimatului, transmite Agerpres.

"Am eliberat doi prizonieri, pe fostul ministru de finanţe şi al economiei Abdoulaye Daffe şi pe Sabane Mahalmoudou", secretarul particular al preşedintelui, a adăugat această sursă. "Doi prizonieri au fost eliberaţi, mai rămân 17 la Kati. Aceasta este dovada că noi respectăm drepturile omului", a subliniat responsabilul juntei. 

Citește și: Lovitură de stat în Mali | MApN: Militarii români din Mali sunt în siguranță și își continuă misiunile

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel