Olivier Dassault, unul din moștenitorii gigantului Dassault Aviation, a murit după ce s-a prăbușit cu elicopterul

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Dassault Aviation Facebook
Foto: Dassault Aviation Facebook

Omul politic francez miliardar, Olivier Dassault, unul dintre moştenitorii gigantului Dassault Aviation - producătorul Falcon, Mirage şi Rafale - şi-a pierdut viaţa duminică în urma unui accident de elicopter în timpul unui zbor privat în apropiere de Deauville (nord-vest), relatează Agerpres, citând AFP şi Reuters. Instituțiile de presă internaționale citează la rândul lor surse parlamentare şi apropiate anchetei.

Deputatul Olivier Dassault era fiul lui Serge Dassault, cunoscut industriaş în domeniul aviaţiei şi armamentului.

Bunicul lui Oliver Dassault, Marcel Dassault, a fost cel care a fondat gigantul francez Dassault Aviation.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, pilotul elicopterului a murit şi el în accidentul care a avut loc în jurul orei locale 18:00, în Touques, lângă Deauville, pe coasta Normandiei. Conform aceloraşi surse, alte persoane nu se aflau la bordul elicopterului.

2. Foto: Oliv... (olivier-dassault_49636800.jpg)

Foto: Olivier Dassault Facebook

 

Macron a confirmat decesul moștenitorului Dassault și a transmis un mesaj de condoleanțe



Într-o postare pe Twitter, preşedintele Emmanuel Macron a adus un omagiu deputatului Republicanilor (Les Républicains, LR,), în vârstă de 69 de ani. "Olivier Dassault a iubit Franţa. Căpitan de industrie, deputat, ales local, comandant în rezervă în forţele aeriene: de-a lungul vieţii sale, el nu a încetat niciodată să-şi servească ţara, valorificându-i atuurile. Moartea sa brutală este o mare pierdere. Gândurile mele se îndreaptă spre familia sa şi persoanelor lui dragi ", a scris şeful statului în mesaj.

Delphine Mienniel, procurorul din Lisieux, a confirmat pentru AFP decesul lui Olivier Dassault şi al pilotului, deplasându-se la locul accidentului.

Mai multe personalităţi au adus un omagiu fiului lui Serge Dassault, fostul patron al grupului aviatic Dassault decedat în 2018, şi nepot al lui Marcel Dassault, fondatorul grupului, considerat ca deţinătorul uneia dintre cele mai mai mari averi din Franţa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel