Oleksi Danilov: Evenimentele din Israel demonstrează clar că războiul pentru democrație nu se poate limita doar la Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Răul nepedepsit este un rău a cărui putere va crește constant odată cu îndrăzneala sa. Un dușman care nu a fost distrus va vedea acest lucru ca pe o slăbiciune și va reveni cu siguranță. Atacul terorist asupra Israelului din 7 octombrie nu a fost un accident, ci o continuare logică a războiului declarat de autoritarism împotriva sistemului creat de Occident, a regulilor și valorilor sale, spune Oleksi Danilov, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Națională și Apărare.

Tragedia Israelului ajută lumea să înțeleagă în sfârșit cu ce se confruntă și să reevalueze rolul și importanța Ucrainei în lupta sa împotriva Rusiei.

Ceea ce în cazul războiului ucrainean putea părea o manifestare a unei agresiuni locale și a unui conflict regional, acum pare a fi o încercare sistemică de rescriere a principiilor existenței mondiale. De a înlocui domnia legii cu domnia celor puternici, de a readuce lumea în trecutul arhaic, precizeaza Danilov într-un articol semnat pentru Ukrainska Pravda.

Evenimentele din Israel demonstrează clar că războiul pentru democrație nu se poate limita doar la Ucraina, ci privește întreaga lume. Mai mult, devine clară importanța factorului timp. Întârzierile, indeciziile, menținerea păcii prost înțeleasă și, ca urmare, soluțiile și măsurile pe jumătate, care creează toate condițiile necesare pentru răspândirea agresiunii și a violenței, înmulțesc răul lumii.

Rusia, care, datorită întunericului și sălbăticiei sale inerente, a devenit liderul țărilor care caută răzbunare autoritară, trebuie să fie pedepsită și înfrântă într-un mod care să servească drept un factor de descurajare fiabil pentru alții care doresc să sfideze democrația. "Axa globală a răului" a fost formată și este forțată să se manifeste.

Prin urmare, evenimentele din 7 octombrie ar trebui să catalizeze procesul de accelerare a procesului de luare a deciziilor și să ofere Ucrainei resursele necesare pentru victorie, în caz contrar războaiele și conflictele alimentate artificial se vor răspândi ca un foc de paie până când lumea se va scufunda în tenebrele celui de-al treilea război mondial. Deocamdată, este posibil să izolăm principalul piroman.

Scopul eforturilor Occidentului devine clar și ușor de înțeles: cine este inamicul, ce pericol reprezintă el și care este scopul luptei și costurile. Lupta nu mai este despre protejarea unei țări, ale cărei interese pot fi sacrificate în anumite circumstanțe, ci lupta este pentru însăși supraviețuirea Occidentului ca proiect provocat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel