Olanda va primi primul avion de vânătoare F-35

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
F-35 Lockheed Martin
F-35 Lockheed Martin

Forțele Aeriene Regale ale Olandei urmează să primească, joi, 31 octombrie, primul lor avion de vânătoare multirol de generaţia a 5-a, F-35, informează Defense World.

„Primele nostru avion F-35 aterizează joi, 31 octombrie la Baza Aeriană Leeuwarden. Aeronava este adus de la o fabrică de asamblare din Italia și este așteptat după-amiază", a declarat într-un comunicat de presă Ministerul olandez al Apărării.
Avionul este primul din cele 37 de aeronave F-35A comandat de Olanda pentru a înlocui vechile avioane F-16.

Parlamentul olandez a aprobat, în martie 2015, un contract de achiziţie pentru avioane de vânătoare invizibile F-35A de la compania americană Lockheed Martin, confirmând oficial ca acestea vor înlocui treptat avioanele F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Regale Olandeze.

Lockheed Martin a confirmat într-un comunicat că programul actual de înzestrare al Olandei consta în achiziţia a 37 de aeronave F-35.

La începutul acestei luni, Olanda a anunțat că intenționează să achizitioneze suplimentare alte 9 avioane F-35, pentru 1,1 miliarde de dolari. Noua achiziție va aduce numărul total de F-35 comandate de Olanda la 46. Aeronavele comandate suplimentar sunt de așteptat să contribuie la obiectivul forței aeriene olandeze de a avea patru aeronave disponibile pentru misiunile NATO, în timp ce restul vor efectua misiuni de poliţie aeriană şi vor participa la diverse operaţiuni militare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel