Olanda a reuşit să strice primul şi singurul său avion F-35 (Video)

S.I. Catalin / 04 noi 2019 / 22:15

Olandezii au dat dovadă de neatenţie şi lipsă de responsabilitate când au decis să primească primul avion F-35A. Avionul a fost implicat într-un incident când mai multe mașini au aruncat spumă în loc de apă. Numai că spuma are un efect distrugător asupra acestor avioane, care costă aproape un sfert de miliar de dolari bucata.

Forțele Aeriene Regale ale Olandei au avut ghinion. Au primit primul avion de vânătoare multirol de generaţia a 5-a, F-35A, dar ceremonia de întâmpinare, care trebuia să fie un moment de bucurie, s-a transformat într-un adevarat dezastru, informează TVR.

Astfel, avionul F-35A trebuia să treacă pe sub jeturile de apă ale pompierilor. Una dintre mașini a folosit, din greşeală, spumă antiincendiu în loc de apă, potrivit Opex 360.

Forțele Aeriene Regale ale Olandei dispun deja de 8 avioane de vânătoare F-35, dar aceastea nu au ajuns pe teritoriul ţării, deoarece, în prezent se aflată în Statele Unite pentru teste.

Ultramodernul F35 a fost pur și simplu acoperit de un strat gros de spumă. Nu numai că oprirea a fost dificilă, dar autorităţile se tem că există pericolul ca unele echipamente să fi fost deteriorate.

Ministerul Apărării a deschis o anchetă şi a anunţat că aeronava a fost spălată cu apă în 45 de minute.

F35 este un avion multi-rol de generaţia a cincea, este unul dintre cele mai performante din lume și costă, în funcție de variantă, între 175 și 239 de milioane de dolari bucata.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy