Olanda a primit primul elicopter nou CH-47F Chinook

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Olanda a primit primul elicopter Boeing CH-47F Chinook din cele care vor fi construite la cel mai recent standard al armatei americane, a anunțat producătorul pe 3 aprilie, transmite Janes.

Elicopterul, care este primul din cele 14 comandate de Royal Air Force cu un cockpit digital avansat, a fost predat formal la centrul de producție Boeing din Philadelphia, Pennsylvania. Livrarea elicopterelor trebuie finalizată până în 2021.

Olanda are în prezent 11 elicoptere CH-47D pe care le-a achiziționat în 1995 și șase elicoptere CH-47F standard care au început să ajungă în Olanda din 2012.

În 2016, Olanda a achiziționat încă 12 elicoptere CH-47F de ultimă generație prin programul de vânzări militare externe al Departamentului Apărării din SUA, iar în anul următor au fost adăugate încă două elicoptere ajungând la o comandă totală de 14.

Cele șase CH-47F varianta veche sunt modernizate pentru a servi alături de cele 14 elicoptere noi CH-47F. Acestea vor fi folosite de Royal Air Force pentru transportul trupelor, evacuarea medicală, recuperarea aeronavelor, căutare și salvare, salvare în urma dezastrelor, stingerea incendiilor și sprijin pentru construcțiile grele.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel