Olanda a anunțat disponibilitatea de a înființa un tribunal special cu privire la agresiunea neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei

Metotele de finanțare a noului tribunal vor fi găsite împreună cu alte țări UE. 

Țările de Jos sunt pregătite să creeze, cu sprijinul Națiunilor Unite, un nou tribunal pentru a investiga invazia Ucrainei de către Rusia . O declarație corespunzătoare a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe Wopke Batsin Hoekstra, scrie Reuters

Țările de Jos vor căuta finanțare pentru noul tribunal, împreună cu alte țări UE.

Hookstra a adăugat că noul tribunal special nu ar trebui să se suprapună cu activitatea Curții Penale Internaționale, cu sediul la Haga. 

Competența CPI asupra faptelor de agresiune armată se aplică numai asupra statelor membre și statelor care au consimțit la jurisdicția sa, cum ar fi Ucraina, dar nu și Rusia. Moscova nu a fost de acord cu jurisdicția acestei instanțe. 

"Există un consens tot mai mare că avem nevoie de un tribunal special care să ia în considerare un act de agresiune, o crimă legată de începerea nejustificată a războiului. Acest lucru nu poate fi făcut de CPI", a spus Hoekstra. 

Țările de Jos găzduiesc, de asemenea, Curtea Internațională de Justiție și tribunale speciale pentru Liban și Kosovo. Timp de mulți ani, a găzduit și un tribunal pentru crimele de război comise în fosta Iugoslavie.

Vom aminti că Ucraina solicită partenerilor internaționali să creeze un tribunal special care să investigheze crimele de război . Acest tribunal poate aduce în fața justiției nu numai autorii atrocităților - armata, ci și conducerea rusă. 

Țările care nu sunt state membre ale Curții Penale Internaționale sunt excluse de la jurisdicție în ceea ce privește cercetarea și urmărirea penală pentru agresiunea militară, indiferent dacă sunt victima agresiunii sau agresor, cu excepția cazului de recurs din partea CS ONU.

Ținând cont de faptul că Federația Rusă are dreptul de a veto decizia Consiliului de Securitate, un astfel de recurs nu poate fi pus în aplicare, astfel încât Curtea Penală Internațională nu va avea competență corespunzătoare în anchetarea crimei de agresiune. De aceea este nevoie de un tribunal special care să investigheze războiul Rusiei împotriva ucrainenilor. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel