Ofițer britanic de informații: „Rusia aproape că a renunțat la ideea că va câștiga militar războiul din Ucraina”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: militar rus / Ministerul rus al aprărării, facebook
Foto: militar rus / Ministerul rus al aprărării, facebook

Schimbarea de strategie a Rusiei este radicală: de la ”luăm Kievul în trei zile”, Moscova a trecut la acțiuni de tip terorist, prin care lovește depozite de hrană sau infrastructura energetică a orașelor.

Fostul ofițer de informații britanic Christopher Steele a spus că Rusia „aproape a renunțat” la ideea de a câștiga războiul din Ucraina pe câmpul de luptă, scrie Skynews.

Christopher Steele, un fost membru al serviciului britanic de informații MI6 susține că faptul că Moscova s-a concentrat pe zone neesențiale sugerează că își folosește rachetele pentru a face presiuni asupra Ucrainei și comunității internaționale pentru a obține concesii în alte domenii.

”Asistăm la un atac de facto asupra comerțului liber”, a spus Steele.

”Putin dorește cu siguranță să schimbe modul în care funcționează piețele și sistemele mondiale din Occident. Rusia aproape că a renunțat să câștige războiul din Ucraina în sensul militar tradițional”, a adăugat ofițerul de informații britanic.

Steele susține că Rusia nu a reușit să-și atingă obiectivele și că armata sa suferă din cauza moralului scăzut și a conducerii slabe.

”Acest lucru este foarte important și sugerează că conducerea militară rusă are mari probleme. Ucraina nu are aceste probleme” a conchis Steele.

La rândul său, fostul ofițer britanic de informații Philip Ingram a declarat pentru Sky News că atacurile Rusiei asupra Odesei vor așeza războiul din Ucraina într-o „poziție globală”, prin faptul că blocarea transporturilor de cereale ar putea genera o criză alimentară în statele de destinație.

Reamintim că, pe 24 iulie, Rusia a lovit infrastructura portuară ucraineană de la Dunăre, aflată la doar câteva sute de metri de teritoriul României.

Citește și: MApN, după atacul Rusiei la granița României: Nu există o amenințare militară directă asupra țării. Armata rămâne vigilentă 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel