Ofițer al serviciilor SUA: Trupele ruse, pregătite să lupte în condiții de iarnă grea. Putin se joacă iar atacarea Ucrainei e plauzibilă

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Rebekah Koffler, fost ofițer al Defense Intelligence Agency și analist pe strategie în cadrul companiei Lindsey Group, într-un editorial semnat în Fox News, vorbește despre posibilitatea ca Federația Rusă să recurgă la o nouă agresiune militară împotriva Ucrainei. Rebekah Koffer este și autoarea cății „Putin’s Playbook: Russia’s Secret Plan to Defeat America”.

Specializată pe Federația Rusă, fostul ofițer de informații al serviciului american DIA consideră că șansele ca Rusia să recurgă la o agresiune împotriva Ucrainei sunt de 50% iar președintele Vladimir Putin „se joacă” cu președintele american Joe Biden.

Amintim că Joe Biden și Vladimir Putin vor purta o discuție telefonică pe marginea crizei din Ucraina, discuție premergătoare discuțiilor dintre SUA și Federația Rusă privind securitatea în Europa care vor începe pe 10 ianuarie 2022.

 

„Nu plecați după fentă”. Rusia e încă la granițele Ucrainei iar un atac are o probabilitate de peste 50%

 

În urmă cu cinci zile a fost anunțat faptul că peste 10.000 de soldaţi ruşi s-au întors la bazele lor permanente după o lună de exerciţii la care au participat fiind dislocați la granița Ucrainei. Acest fapt a fost privit de media internațională ca un pas spre aplanarea crizei, Ucraina avertizând comunitatea internațională de multe ori cu privire la o nouă aventură militară rusă împotriva ei.

În editorialul ei, analizând această mișcare rusă, fostul ofițer DIA Rebekah Koffler explică. Aceasta precizează să nu „plecăm după fentă” iar mișcarea de a „retrage” 10.000 de trupe nu e decât o abordare diplomatică înaintea discuțiilor dintre SUA și Federația Rusă. 

În opinia ei situația nu se schimbă cu nimic. La granițele Ucrainei sunt comasați aproximativ 175.000 de soldați iar cei 10.000 „retrași” au fost, de fapt, redislocați.

„Există o posibilitate de peste 50% ca Vladimir Putin să atace Ucraina în următoarele săptămâni, indiferent de ce se va discuta între Moscova și Washington în timpul negocierilor din 10-13 ianuarie 2022”, e de părere experta în editorialul ei pentru Fox News.

 

Putin a pregătit terenul unei intervenții militare inclusiv prin ultimele discursuri

 

Aceasta spune că sunt multe indicii „copleșitoare” care preconizează o operațiune rusă în următoarele săptămâni. Inclusiv discursul din cadrul ședinței extinse de la Ministerul Apărării a președintelui Vladimir Putin, dar și conferința de presă anuală, de peste patru ore, au mers spre retorica de a justifica o intervenție militară în Ucraina.

În acest sens e de subliniat retorica lui Vladimir Putin care vorbește despre „tragedia” prăbușirii URSS și o „Rusie istorică” din care, implicit, fără să numească, face parte și Ucraina. În opinia sa Rusia și Ucraina sunt parte a aceleiași structuri, fapt ce justifică imperialismul rus.

În orice caz, indiferent că unii experți consideră că Putin doar blufează iar alții că pregătește cu adevărat o agresiune împotriva Kievului, toată lumea cade la un consens când vine vorba de liniile roșii: Ucraina este o linie roșie pentru Federația Rusă.

 

Trupele ruse sunt pregătite să lupte în condiții de iarnă grea. Putin știe că Occidentul nu e însă

 

Rebekah Koffler consideră însă că Vladimir Putin nu face decât să se joace și tatoneze administrația americană, așteptând momentul oportun. În argumentația ei cu privire la o posibilă aventură militară rusă în Ucraina, aceasta arată că Putin ar putea acționa considerând că în acest moment riscul e mult mai mic sub Administrația Biden și cu o Ucraină încă neintegrată în structurile europene și NATO. 

„Trupele ruse sunt pregătite să lupte la temperaturi cu mult sub zero grade. Au fost mereu, iar Putin crede că Occidentul nu va lupta în zăpadă pentru a ajuta Ucraina. Încurajat de capacitatea sa de a distrage atenția și a surprinde Occidentul, cum s-a întâmplat anterior în Georgia și mai apoi Crimeea”, Federația Rusă poate recurge la forță militară, consideră Rebekah Koffler.

„Din păcate „experții” Administrației Biden, precum anterior cei ai Administrației Obama, au căutat în permanență să reseteze relația cu Federația Rusă și vor cădea din nou în capcana lui Vladimir Putin”, conchide fostul ofițer al DIA.

CITEȘTE ȘI: Occidentul deține „nucleara economică” pentru prăbușirea regimului Putin. Dungaciu explică însă de ce butonul nu va fi apăsat

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel