Oficiali ruși vorbesc despre înființarea Trupelor Cibernetice. Necesitatea acestora este o consecință a invaziei militare în Ucraina

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Securitate cibernetică @Cyber
Securitate cibernetică @Cyber

Pe 01.10.2023, într-un discurs susținut la CNews FORUM 2023 de la Moscova, ministrul dezvoltării digitale din Federația Rusă, Maksut Shadayev, a sprijinit ideea înființării Trupelor Cibernetice în armata rusă.

Potrivit precizărilor sale, mulți cetățeni ruși au încheiat contracte cu Ministerul rus al Apărării și acum servesc în cadrul Forțelor Armate. Astfel, cei care au abilități și cunoștințe în domeniul IT ar putea face parte din trupele speciale, unde potențialul lor ar fi valorificat.

În opinia lui Maksut Shadayev, aceasta ar putea fi una dintre opțiunile pentru serviciul militarilor angajați pe bază de contract.

“În ceea ce privește planurile de înființare a Trupelor Cibernetice, cu siguranță le susțin”, a menționat ministrul în alocuțiunea sa.

Acesta consideră că mulți oameni ar fi dispuși să semneze un contract de serviciu în forțele speciale legat de sprijinul cibernetic pentru operațiunile militare și pentru contracararea hackerilor.

“Sunt sigur că reprezentanții Ministerului Apărării studiază în mod activ această problemă”, a spus Shadayev.

El a remarcat faptul că ideea creării Trupelor Cibernetice a fost exprimată foarte des, încă de la începutul operației militare speciale din Ucraina, deoarece din acel moment a crescut numărul atacurilor hackerilor asupra agențiilor guvernamentale, sectorului industrial și altor domenii.

În această vară, deputatul Dumei de Stat, Anton Gorelkin, a promovat o inițiativă legislativă privind crearea unor unități cibernetice speciale în cadrul Gărzii Ruse (Rosgvardia).

Anterior, adjunctul ministrului industriei și comerțului, Vasily Shpak, propusese și el înființarea unor Trupe Cibernetice în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse. În plus, acesta a sugerat și lansarea unor comenzi de stat pentru apărare în vederea asigurării acestor unități cu mijloacele tehnice necesare.

Sursa: topwar.ru  - publicație aliniată propagandei ruse

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel