Oficiali din Coreea de Sud și SUA: Kim Jong-Un trăiește și s-a izolat pentru a se proteja de COVID-19

Tudor Curtifan / 28 apr 2020 / 23:26

Liderul Coreei de Nord probabil s-a izolat pentru a se proteja de infectarea cu noul coronavirus, afirmă un ministru sud-coreean şi un oficial din Statele Unite, potrivit Mediafax, care citează agenţia de presă Reuters.

Speculaţiile privind starea de sănătate a liderului Kim Jong-Un au apărut după ce a lipsit de la ceremoniile organizate pe 15 aprilie în memoria bunicului său.

Ministrul sud-coreean al Reunificării, Kim Yeon-Chul, consideră „ştiri false" informaţiile conform cărora Kim Jong-Un ar fi în stare gravă, explicând că este plauzibil ca liderul nord-coreean să fi lipsit de la ceremonii de teama coronavirusului.

„De când a ajuns la putere, nu lipsise niciodată de la ceremonia pentru aniversarea naşterii lui Kim Il-Sung, dar multe ceremonii, chiar un banchet, au fost anulate din cauza preocupărilor privind coronavirusul. Nu cred că este ceva neobişnuit ţinând cont de situaţia actuală", a explicat Kim Yeon-Chul, calificând "ştiri false" informaţiile despre intervenţia chirurgicală cardiacă şi despre trimiterea de către China a unei echipe medicale.

Un oficial din cadrul comunităţii agenţiilor de informaţii americane a declarat pentru agenţia Reuters că rapoarte credibile primite de Administraţia SUA sugerează că motivul pentru care trenul liderului cord-coreean a fost observat în staţiunea Wonsan este prezenţa lui Kim Jong-Un acolo pentru a evita infectarea cu noul coronavirus.

Un raport CNN a aruncat în aer opinia publică în urmă cu aproximativ o săptămână. Jurnaliștii americani anunțau atunci că Kim Jong-Un este „în stare critică” ca urmare a operației pe cord. În ultimele zile, mai multe agenții de presă din Asia au anunțat că Kim Jong-Un s-ar afla în „stare vegetativă” în timp ce alte surse media chiar au anunțat decesul liderului nord-coreean.

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy