Oficiali americani ar fi sfătuit Israelul să amâne operația terestră din Gaza pentru a permite eliberarea de ostaticii

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Photo source: IDF
Photo source: IDF

Casa Albă dorește ca Israelul să își amâne operația terestră în Fâșia Gaza pentru a acorda mai mult timp pentru negocieri în vederea eliberării ostaticilor deținuți de teroriștii din această zonă și pentru ca ajutorul să intre în enclava palestiniană, au declarat mai mulți oficiali americani anonimi pentru New York Times.

Raportul de duminică a precizat că administrația Biden dorește, de asemenea, să sporească gradul de pregătire pentru orice potențiale atacuri asupra țintelor americane din regiune din partea unor grupări cu sediul în Iran, despre care consideră că este posibil să crească pe măsură ce războiul continuă.

Un oficial diplomatic declarase săptămâna trecută pentru The Times of Israel că SUA și țările europene fac presiuni asupra Israelului pentru a amâna operațiunea terestră în speranța de a negocia eliberarea mai multor ostatici.

Războiul dintre Israel și Hamas a început la 7 octombrie, când gruparea teroristă a lansat brusc un asalt terestru, aerian și maritim asupra statului evreu.

La adăpostul unui baraj de mii de rachete lansate asupra orașelor și localităților din întreaga țară, peste 2.500 de bărbați înarmați au trecut granița și au comis mai multe crime în zonele sudice ale Israelului. Au măcelărit peste 1.400 de persoane - marea majoritate civili, de toate vârstele. De asemenea, au răpit peste 200 de persoane, bărbați, femei și copii, pe care i-au dus captivi în Gaza.

Tirurile de rachete ale Hamas au continuat asupra sudului și centrului Israelului, provocând mai mulți morți și răniți. Aproximativ 200.000 de israelieni au fost strămutați atât din sudul, cât și din nordul țării, care a fost, de asemenea, supus unor atacuri cu rachete din partea grupării teroriste Hezbollah, cu sediul în Liban.

Israelul a răspuns cu lovituri intense asupra țintelor Hamas, promițând în același timp să distrugă gruparea teroristă și să o înlăture de la putere din Gaza, unde conduce din 2007. Civililor din Gaza care locuiesc în nordul Fâșiei li s-a cerut să evacueze. De asemenea, IDF a adunat trupe înaintea unei incursiuni terestre preconizate.

Oficialii au declarat că SUA nu cer Israelului să anuleze invazia terestră, ci îl sfătuiesc să aștepte, și că Washingtonul susține în continuare pe deplin obiectivul Israelului de a distruge Hamas.

Cu toate acestea, patru oficiali israelieni de rang înalt din domeniul apărării au declarat pentru Times că invazia terestră a fost amânată în mod repetat și că nu cunosc motivul. Doi au sugerat că așteptarea s-a datorat negocierilor cu ostaticii. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel