Oficial ucrainean: Rusia poate susține la nesfârșit războiul din Ucraina. Depinde de un singur om să se împace într-o singură zi

Ciprian Dumitrache |
Data publicării:

Oleksei Arestovici, analist politic și purtător de cuvânt al părții ucrainene în Grupul trilateral de contact, a declarat că soluționarea conflictului din Donbas depinde doar de Vladimir Putin.

Acesta, într-o discuție pe marginea subiectului privind soluționarea pașnică a conflictului din Donbas, a declarat pentru Ucraina 24 că Rusia și Ucraina se pot împăca într-o singură zi, dar acest lucru necesită voința unei singure persoane - președintele rus Vladimir Putin.

"Îmi este clar că ne putem împăca într-o zi, dacă acest lucru este decisă de o singură persoană din lume - președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. Cheia rezolvării conflictului este în mâinile sale. Rusia este capabilă să susțină la nesfârșit războiul din Donbas, costă puțin. Dar, pe de altă parte, Putin nu devine mai tânăr, iar sancțiunile sunt din ce în ce mai aspre și există presiuni din partea Europei. Acum, sper, că va exista o presiune din partea noii administrații a Statelor Unite, care ar putea fi un pas către schimbări pozitive ", a spus Arestovici.

Purtătorul de cuvânt al delegației ucrainene a mai spus că activitățile Grupului trilateral de contact sunt împărțite în două secțiuni: una strategică și cealaltă tactică (menținerea încetării focului, schimbul de prizonieri și deschiderea punctelor de intrare/ieșire în/din Donbasul ocupat. Potrivit acestuia, din punct de vedere tactic, Ucraina este „foarte lentă, dar merge înainte”.

"Nu se observă o dorință a Rusiei de a face compromisuri. Singurul semn pozitiv este că aceasta nu încalcă aspectele discutate în Formatul Normandia, a mai spus Arestovici.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel