Oficial ucrainean: Obuzierele poloneze Krab de 155 mm au schimbat situația din Severodonețk

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Obuziere autopropulsate poloneze Krab
Obuziere autopropulsate poloneze Krab

Severodonețk este unul dintre orașele din regiunea Luhansk în care au loc în prezent cele mai grele lupte. După cum informează Ministerul ucrainean de Interne, obuzierele de calibru 155 mm donate de Polonia au schimbat situația din zonă. "Ocupanții au simțit acest lucru", a declarat vineri Rostislav Smirnov, un consilier al ministrului ucrainean de interne, citat de agenția de presă Ukrinform.

,,Pot spune că aceste obuziere, oferite de prietenii noștri polonezi, au schimbat mult situația din Severodonețk, iar ocupanții au simțit acest lucru", a subliniat el.

Comentând anunțul președintelui francez Emmanuel Macron, potrivit căruia Franta va oferi Ucrainei mai multe obuziere autopropulsate Caesar, și cuvintele cancelarului german Olaf Scholz, potrivit cărora Berlinul va continua să ofere arme Kievului, Smirnov a declarat că acest lucru ar putea schimba cursul războiului.

,,Numai dacă vom avea o cantitate de armament greu comparabilă cu cea a rușilor putem vorbi despre contraatacuri concrete pe întreaga linie a frontului. Aceasta va fi o realizare strategică în acest război", a declarat Smirnov.

 

Smirnov: Cunoaştem pozițiile inamicului, dar nu avem cu ce arme să tragem asupra lor

 

"Deocamdată nu avem tunuri de artilerie capabile să tragă cu rază lungă de acțiune. Avem informații despre pozițiile inamicului, despre desfăşurările de echipamente militare, dar ne lipsesc obuzierele. Acestea pot fi baza succesului nostru într-o contraofensivă. Fără ele, nici măcar nu ne putem gândi (la contraatacuri)", a adăugat Rostislav Smirnov.

La sfârșitul lunii mai, Polonia a oferit Ucrainei 18 obuziere autopropulsate AHS Krab de 155 mm. Suplimentar, a fost semnat de Ucraina un contract (în valoare de aproximativ 3 miliarde de zloți polonezi) pentru achiziționarea a încă 50 de obuziere autopropulsate Krab.

 

Despre obuzierele Krab oferite Ucrainei

 

Krab este ultima generație de obuziere autopropulsate de 155 mm fabricate de compania poloneză Huta Stalowa Wola (HSW) în cooperare cu BAE Systems și OBRUM. Obuzierul Krab are la bază obuzierul autopropulsat sud-coreean K9 şi este echipat cu o acelaşi tip de turelă pe care o găsim şi pe obuzierele autopropulsate britanice AS90 (Braveheart).

Obuzierul autopropulsat KRAB de 155 mm este echipat cu turela obuzierului autopropulsat britanic AS90 (Braveheart) de 155 mm. Turela este montată în partea din spate a șasiului. Obuzierul KRAB poate trage toate tipurile de proiectilele NATO de 155 mm, cu o rază de acțiune cuprinsă între 4,7 și 40 km.

Krab este propulsat de un motor MTU MT 881 Ka-500 răcit cu apă, dezvoltând 1.000 CP la 2.700 rpm, cuplat la o transmisie automată Allison Transmission X1100-5A3 cu 4 trepte de viteză înainte și 2 trepte de mers înapoi. Poate rula cu viteză maximă de 67 km / h, cu o autonomie maximă de croazieră de 650 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel