Oficial ucrainean acuză: Se vrea ca Ucraina să fie "adusă la masa negocierilor" în condițiile Rusiei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Războiul din Ucraina. Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Războiul din Ucraina. Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Oleksii Danilov, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Națională și Apărare (NSDC), a declarat că multe țări fac presiuni politice pentru ,,a aduce Ucraina la masa negocierilor cu agresorul'', în condițiile Rusiei.

,,Situația se escaladează pentru a ne aduce cât mai repede la masa negocierilor în condițiile Rusiei. A fost lansată o campanie majoră în acest sens. Există multe propuneri din diferite țări în această privință. Dar țineți cont de faptul că sunt mai mult decât sigur că, dacă vom discuta o problemă și președintele va lua o astfel de decizie, aceasta va fi doar în termenii țării noastre'', a precizat secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Națională și Apărare (NSDC).

Danilov a declarat că afirmațiile forțelor ruse cu privire la lipsa de muniție sunt departe de a fi adevărate.

Potrivit acestuia, Vladimir Putin este "un nemernic care a ucis 500 de copii ucraineni" și oamenii civilizați ar trebui să înțeleagă acest lucru, iar "atunci când unii oameni spun că Putin nu este un terorist și nu este persoana care a început acest război, atunci această persoană [persoana care spune acest lucru - n.r.] și-a pierdut mințile".

Mass-media ucraineana aminteşte că Guido Crosetto, ministrul italian al apărării, a susținut ideea de a aduce Ucraina și Rusia la masa negocierilor, cu medierea Chinei. După aceea, secretarul NSDC, Oleksii Danilov, le-a cerut politicienilor să evite să stabilieasca pacea în condiţiile Rusiei și să ofere Ucrainei mai multe arme.

Președintele francez Emmanuel Macron a intenţionat aterior să se adreseze Chinei cu un plan care, în opinia sa, ar putea duce la discuții între Rusia și Ucraina încă din vara anului 2023.

La începutul lunii aprilie, președintele brazilian Luiz Inácio Lulă da Silva a propus ca Ucraina să renunțe la Crimeea pentru a pune capăt războiului. Apoi, el a discutat despre o mediere comună pentru a rezolva războiul purtat de Rusia în Ucraina, cu China și Emiratele Arabe Unite ca mediatori, precum și a pledat pentru formarea unui "G20 politic" pentru a pune capăt războiului.

Ministerul ucrainean de Externe l-a invitat pe președintele brazilian în Ucraina pentru a înțelege adevărata natură a războiului.




 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel