Oficial de la Teheran: Riposta Iranului contra SUA va fi una militară și va viza obiective militare

Eduard Pascu |
Data publicării:

Hossein Dehghan, consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, liderul suprem iranian, a declarat că riposta Teheranului la uciderea de către SUA a generalului iranian Qasem Soleimani va fi una militară și va viza obiective militare, transmite Mediafax. 

"În mod sigur, răspunsul sigur va fi militar și împotriva unor obiective militare", a declarat Dehghan într-un interviu în exclusivitate pentru CNN. Fost ministru al apărării, Dehghan, care este principalul consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, a mai afirmat că "America a fost cea care a început războiul".

"Prin urmare, ar trebui să accepte reacțiile adecvate la acțiunile lor. Singurul lucru care poate pune capăt acestei perioade de război este ca americanii să primească o lovitură egală cu cea efectuată de ei. După aceea, ei nu ar trebui să caute să inițieze un nou ciclu", a explicat oficialul iranian. În ceea ce privește amenințările proferate de Donald Trump la adresa Iranului, Dehghan le-a descris drept "ridicole și absurde".

Trump a afirmat sâmbătă seara pe Twitter că Statele Unite au "în vedere 52 de obiective iraniene” și că unele sunt "foarte importante pentru Iran și cultura iraniană, iar acele ținte, și Iranul însuși, vor fi lovite foarte rapid şi foarte dur".

Trump "nu cunoaște dreptul internațional. El nu recunoaște nici rezoluțiile ONU. Practic, este un adevărat gangster și parior. Nu este politician, nu are stabilitate mentală", a adăugat Dehghan.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel