Evaluare îngrijorătoare de la Departamentul de Stat al SUA: Rusia și-a refăcut aproape complet armata și acum e o amenințare nu doar pentru Ucraina

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Elicopter al armatei ruse / ministerul apărării, facebook
Elicopter al armatei ruse / ministerul apărării, facebook

Kurt Campbell, Secretar de stat adjunct al Statelor Unite ale Americii, a făcut o analiză succintă a evoluțiilor rapide de pe frontul din Ucraina, iar constatările acestuia nu sunt de natură să ne liniștească.Evaluare îngrijorătoare de la Departamentul de Stat al SUA: Rusia și-a refăcut aproape complet armata și acum e o amenințare nu doar pentru Ucraina

La începutul acestui an, șeful Comitetului de Securitate Națională a Lituaniei declara că Rusia va avea nevoie de 5-7 ani pentru a-și recăpăta forțele necesare purtării unui război la scară largă.

De asemenea, calculele oficialilor și experților germani arătau că Europa are o fereastră de timp de aproximativ cinci ani pentru a-și întări capacitățile militare pentru a descuraja Rusia.

La rândul său, Secretarul Apărării Lloyd Austin declara luna trecută că Rusia a înregistrat peste 315.000 de pierderi umane în timpul războiului.

Cu toate acestea, ultimele declarații făcute de numărul 2 din cadrul Departamentului de Stat al SUA par să indice că Moscova are o capacitate de recuperare mult mai mare decât era preconizat.

Declarația, preluată de publicația Defense News, a fost făcută de Campbell în cadrul unei conferințe organizate de think tank-ul ”Center for a New American Security”.

Potrivit oficialului american, în ultimele două luni, Rusia și-a reconstruit aproape complet forțele armate, după ce a suferit pierderi uriașe în timpul invaziei Ucrainei. ”Am evaluat în ultimele luni că Rusia și-a revenit aproape complet din punct de vedere militar”, explică secretarul de stat adjunct.

 

Rusia s-a recuperat rapid cu ajutorul Chinei

Moscova a crescut drastic cheltuielile pentru apărare din 2022 la 6% din PIB-ul național în bugetul 2024. Această creștere face parte dintr-un efort mai amplu al Kremlinului de a-și direcționa economia, în special industria de apărare, pentru susținerea armatei.

Federația Rusă este capabilă să facă acest lucru datorită sprijinului Coreei de Nord, Iranului, dar mai ales al Chinei.

”După pierderile inițiale pe câmpul de luptă, Rusia și-a refăcut capacitățile - îndeosebi cu sprijinul Chinei - și acum reprezintă o amenințare nu doar pentru Ucraina, ci și pentru stabilitatea în Europa și aliații din NATO.”

Campbell și un alt oficial înalt al administrației, care au vorbit cu reporterii sub condiția anonimatului, au declarat că China a ajutat Rusia să „supraviețuiască” eșecurilor economice și militare din ultimii doi ani.

„Vedem că [Republica Populară Chineză] a început să ajute la reconstruirea bazei industriale de apărare a Rusiei, înlocuind comerțul dintre (Rusia) și partenerii europeni”, care s-a oprit după invazia rusă, a spus oficialul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel