Oficial american: Turcia a cerut sprijin cu rachete Patriot. Nu a fost luată încă o decizie

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul turc a solicitat recent ca SUA să implementeze sisteme de apărare aeriană Patriot pe granița de sud a Turciei, a declarat joi un oficial american, transmite agenția turcă Anadolu.

„Există o solicitare pentru sistemele Patriot, dar înțelegem că nu a fost luată nicio decizie”, a spus oficialul, vorbind în condiții de anonimat. Oficialul a mai spus că cererea a fost făcută „recent”.

La începutul zilei, citând un oficial turc de la Ankara, Bloomberg a anunțat că Turcia a cerut Statelor Unite să implementeze două sisteme de apărare Patriot, împotriva rachetelor, „pentru a bloca orice atac viitor” ale forțelor regimului sirian susținute de Rusia.

În ultimul schimb de focuri între forțele regimului turc și sirian, doi soldați turci au fost uciși și cinci au fost răniți în atacuri aeriene asupra unor poziții turce din Idlib, nord-vestul Siriei, a declarat Ministerul Național al Apărării din Turcia.

Ca represalii, forțele turce au ucis mai mult de 50 de soldați ai regimului lui Bashar Al Assad și au distrus cinci tancuri, două vehicule blindate de personal, a anunțat ministerul Apărării din Turcia pe contul de Twitter.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel