Ofensivă diplomatică în Pacific: Statele Unite construiesc în Tonga încă un bastion împotriva pericolului chinez

Foto: U.S. Navy, Almagissel Schuring
Foto: U.S. Navy, Almagissel Schuring

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken va efectua săptămâna viitoare vizite oficiale în Australia, Tonga și Noua Zeelandă, a anunțat Departamentul de Stat. 

În cadrul mini-turneului diplomatic, un accent deosebit a fost pus pe plecarea lui Blinken la Nuku'alofa, capitala Tonga, unde Blinken va vizita nou-deschisa ambasadă americană, relatează Reuters, care citează comunicatul Departamentului de Stat.

Recent, Statele Unite ale Americii au desemnat această insulă din Oceanul Pacific ca fiind foarte importantă din punct de vedere strategic, datorită creșterii influenței Chinei în regiunea Indo-Pacific.

Șa că un angajament mai mare în țările din regiunea Pacificului este una dintre prioritățile actuale ale politicii externe a SUA.

Blinken va vizita Tonga pentru prima dată de când este șef al diplomației.

„Secretarul se va întâlni cu înalți oficiali pentru a discuta despre valorile noastre democratice comune și viziunea unei regiuni din Pacific conectată, prosperă, pașnică și rezistentă”, a declarat purtătorul de cuvânt Matthew Miller într-un comunicat.

Turneul lui Blinken se va desfășura în perioada 24 - 29 iulie, timp în care va vizita Noua Zeelandă și Australia, iar cu acea ocazie va participa la un meci al Cupei Mondiale la fotbal feminin, pe care aceste două țări o organizează

Pe 27 iulie, Blinken se va afla la Wellington, Noua Zeelandă, în timp ce călătoria se va încheia pe 28 și 29 ale acestei luni cu o vizită în Australia.

Blinken va încheia călătoria cu o călătorie la Brisbane, în Australia, pentru a participa la consultările ministeriale Australia-SUA (AUSMIN).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel