Rusia a atacat din nou masiv Kievul, doi copii uciși după lovirea clădirilor rezidențiale. Ucraina a reușit să intercepteze 10 rachete Iskander

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Obiective civile lovite de ocupantul rus în Ucraina. Sursă foto: Administrația Prezidențială de la Kiev
Obiective civile lovite de ocupantul rus în Ucraina. Sursă foto: Administrația Prezidențială de la Kiev

Şeful administraţiei militare de la Kiev, Serhi Popko, a anunţat că, în urma atacului lansat de ruşi asupra capitalei, în noaptea de miercuri spre joi, trei persoane au fost ucise, iar alte 14 au fost rănite şi au fost avariate clădiri în trei cartiere ale oraşului. Printre victime se numără din păcate și doi copii.

În cartierul Desniansk au fost raportate trei morţi, inclusiv doi copii. Alte nouă persoane au fost rănite, iar şapte au fost internate în spial. De asemenea, au fost distruse ferestrele şi uşile unei clădiri de locuinţe, iar fragmente de rachetă au căzut pe o clinică de copii.

Au mai fost avariate două şcoli, o secţie de poliţie şi o grădiniţă. În cartierul Dnipro au fost raportate trei persoane rănite, o clădire administrativă şi mai multe maşini, avariate. În cartierul Darniţa, de asemenea, au fost avariate clădiri rezidenţiale ca urmare a căderii de fragmente din rachetele doborâte de apărarea antiaeriană.

În noaptea de 31 mai spre 1 iunie, a fost anunţată o alertă de raid aerian la Kiev şi în mai multe regiuni ale Ucrainei, amintește și Rador. Ulterior, cel puţin cinci explozii s-au auzit în capitală, iar autorităţile locale au transmis că a fost activată apărarea antiaeriană. Administraţia de la Kiev a transmis ulterior că, probabil, Federaţia Rusă a folosit rachete de croazieră şi rachete balistice în atacul de noaptea trecută, însă a subliniat că toate ţintele ruseşti au fost doborâte.

 

În atacul masiv Ucraina a reușit să intercepteze 10 rachete rusești Iskander

 

Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei raportează că, în noaptea de miercuri spre joi, invadatorii ruşi au tras 10 rachete Iskander spre capitala ucraineană, însă toate au fost distruse de forţele de apărare antiaeriană. "Noaptea trecută, inamicul a folosit, din nou, rachete Iskander, vizând obiective de infrastructură civilă şi critică din regiunea Kiev. 10 din 10 rachete au fost distruse de forţele şi mijloacele Forţelor Aeriene ale Ucrainei.

În cursul zilei trecute, inamicul a efectuat asupra poziţiilor trupelor noastre şi a zonelor populate trei atacuri cu rachete, 29 de lovituri aeriene şi 49 de atacuri din sisteme de rachete cu lansare multiplă. Din păcate, există victime în rândul populaţiei civile şi clădiri rezidenţiale particulare şi obiective de infrastructură deteriorate", se arată în mesaj.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel