O româncă, pilot la manșa avionului C17 Globemaster al NATO

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

La manșa aeronavei C17 Globemaster care face parte din Strategic Aircraft Capability a NATO cu baza în localitatea Papa din Ungaria s-a aflat o femeie, pilot în Forțele Aeriene Române, transmite MApN, într-o postare pe Facebook.

De 40 de ore de zbor a fost nevoie pentru aducerea, cât mai rapid, din Coreea de Sud în România a celor 100.000 de combinezoane de protecție, atât de necesare în această perioadă, transmite MApN.

"În astfel de momente, când primim misiuni în care trebuie să răspundem rapid, ne mobilizăm toţi, fiecare pe părticica lui, ca să putem să punem lucrurile cap la cap şi să le putem face mult mai repede decât în mod normal. A fost unul dintre cele mai lungi zboruri, e adevărat, dar nu cel mai greu. A fost foarte obositor pentru că totul se derulează rapid şi, practic, pregătirea la un moment dat o mai faci şi din mers", spus locotenent-comandorul Simona Maierean.

Pe 8 aprilie, la ora 3.00 locotenent-comandorul Simona Maierean, ateriza cu C17 Globemaster pe aeroportul din Otopeni având la bord 45 de tone de echipament de protecție care va fi folosit în lupta contra COVID19.

Simona Maierean la 24 ani era prima femeie-pilot de supersonic din România, iar la 34, copilot pe C17 Globemaster în cadrul Strategic Aircraft Capability a NATO la baza din Ungaria.

(w670) 

În urmă cu 11 ani, toată lumea urmărea îndeaproape o premieră națională: prima femeie pilot care făcea trecerea pe avionul supersonic MIG-21 LanceR. Însă, Simona Maierean considera că își făcea doar treaba. „Trebuie să ştii ce vrei, să mergi până la capăt. Să-ţi asumi toate greutăţile, să nu te opreşti la primul obstacol. În momentul în care ai un vis, îţi evaluezi toate posibilităţile", a mai spus locotenent-comandorul Maierean.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel