O rachetă rusească a căzut pe teritoriul R. Moldova, după ce a fost interceptată de apărarea antiaeriană ucraineană

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Una din rachetele rusești, doborâte de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut pe teritoriul R.Moldova. Despre acest lucru a anunțat Ministerul Afacerilor Interne.

„În această dimineață, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. La moment nu sunt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse”, susțin reprezentanții MAI moldovea, citați de portalul Deschide.md.

Anterior, autoritățile ucrainene au informat că în această dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 1 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice.

Autoritățile ucrainene anunță că nu există pericol de inundații”, precizează ministerul.

În prezent, efective ale MAI au încercuit zona căderii rachetei, pentru a evita eventuale pericole, iar un grup de documentare se află la fața locului.

 

 

Rușii au atacat cu rachete asupra Centrala de la Novodnestrovsk, aflată la doar 15 km de R.Moldova

 

Armata rusă a atacat în această dimineață Centrala hidroelectrică de la Novodnestrovsk, aflată la doar 15 km de R.Moldova.

Ca urmare, Poliția de Frontieră a R.Moldova a anunțat despre sistarea activității a cinci puncte de trecere a frontierei.

Incidentul de azi vine după ce pe 10 octombrie Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a confirmat că spațiul aerian al Republicii Moldova a fost survolat de 3 rachete rusești.

În acest sens, ministrul Nicu Popescu l-a convocat pe ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a oferi explicații.

Republica Moldova a catalogat acel incident drept unul extrem de grav și regretabil care provoacă, fără îndoială, tensiuni suplimentare.

Încălcarea spațiului aerian al Republicii Moldova este complet inacceptabilă, mai precizeaza Republica Moldova.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel