Trei rachete de croazieră lansate de Rusia din Marea Neagră au survolat R. Moldova înainte de a lovi Ucraina

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Lansarea unei rachete de tip Kalibr de pe o navă de suprafață. Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Lansarea unei rachete de tip Kalibr de pe o navă de suprafață. Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) confirmă că spațiul aerian al Republicii Moldova a fost survolat de 3 rachete rusești. În acest sens, ministrul Nicu Popescu l-a convocat pe ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a oferi explicații.

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgență a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a solicita explicații părții ruse în legătură cu lansarea a 3 rachete de croazieră de pe navele militare ruse amplasate în Marea Neagră și care au tranzitat teritoriul țării noastre în regiunea satului Cobasna și a municipiului Soroca”, arată MAE moldovean, potrivit portalului Deschide.md.

Republica Moldova consideră acest incident drept unul extrem de grav și regretabil care provoacă, fără îndoială, tensiuni suplimentare.

Încălcarea spațiului aerian al Republicii Moldova este complet inacceptabilă, mai precizează Republica Moldova.

„Bombardarea țării vecine trebuie oprită imediat”, se arată în comentariul Chișinăului.

Cel mai probabil rachetele care au survolat Republica Moldova și au fost lansate din Marea Neagră sunt Kalibr, lansate de pe nave de suprafață sau submarine.

Astfel, autoritățile de la Chișinău, prin Ministerul Apărării, au informat că luni, 10 octombrie 2022, între orele 8:33-9:02, structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.

Incidentul e fără precedent de la începerea invaziei neprovocate a Ucrainei de către Rusia, pe data de 24 februarie 2022.

Amintim că în această dimineață Federația Rusă a lansat 75 de rachete către Ucraina, lovind Kievul și diferite orașe din vestul Ucrainei, ca răspuns la atacul asupra podului Crimeei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel