O rachetă israeliană a lovit o țintă în provincia Hama din Siria

Eduard Pascu / 25 dec 2020 / 11:43

Cel puţin şase combatanţi susţinuţi de Iran au fost ucişi vineri de o rachetă israeliană în Siria, în provincia vestică Hama, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului, transmit AFP şi dpa.

Combatanţii ucişi sunt cu toţii paramilitari nesirieni care luptă alături de forţele preşedintelui sirian Bashar Al-Assad, a afirmat directorul Observatorului, Rami Abdel Rahman.

În atacul din cursul nopţii au fost distruse de asemenea depozite şi facilităţi pentru construirea de rachete aparţinând unor miliţii proiraniene, a menţionat organizaţia. Potrivit France Presse, a fost lovit între altele un centru de cercetări gestionat de regim, care a mai fost ţinta loviturilor israeliene în ultimii ani, transmite Agerpres.

SUA susţin că în respectivul centru s-ar produce gaz sarin, afirmaţie dezminţită de autorităţile siriene, care insistă că nu deţin arme chimice.

Agenţia oficială de presă siriană Sana a informat mai devreme că apărarea aeriană siriană a interceptat joi rachete trase de Israel împotriva provinciei Hama. Israelul, care deocamdată nu a comentat aceste informaţii, a efectuat sute de lovituri în Siria de la declanşarea războiului civil în 2011, ţintind forţe iraniene, forţe ale mişcării şiite libaneze Hezbollah, precum şi trupe ale guvernului sirian.

Citește și: Ample bombardamente israeliene împotriva unor ținte iraniene și siriene

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy