O premieră pentru Danemarca. Forţele aeriene daneze vor fi dotate cu două avioane electrice de mici dimensiuni

DefenseRomania Team / 03 iun 2021 / 18:42
Avion Velis Electro. Sursa Foto: Pipistrel
Avion Velis Electro. Sursa Foto: Pipistrel

Forţele aeriene daneze vor fi dotate cu două avioane electrice de mici dimensiuni, a anunţat joi Ministerul Apărării de la Copenhaga, o ''premieră mondială'' şi un prim pas în eforturile pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, transmite AFP.

Este vorba de două mici monomotoare Velis Electro produse de compania slovenă Pipistrel, singurul avion electric care a fost autorizat să zboare de Agenţia Europeană pentru Securitate Aeriană (EASA), în iunie 2020.

''Într-o primă fază, potenţialul avioanelor cu propulsie electrică trebuie să fie testat pentru o perioadă de încercare de doi ani'', a precizat Ministerul Apărării danez într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Cele două aparate de zbor electrice urmează să înlocuiască avionul de antrenament al forţelor aeriene daneze, MFI-17 Supporter, realizat de constructorul suedez Saab. Ele fac obiectul unui contract de leasing încheiat de compania franceză Epopée.

La finalul lunii mai, Ministerul Apărării danez a lansat un plan de reducere a emisiilor poluante, în contextul în care armata daneză consumă aproape 42 de milioane de litri de carburant pe an, emiţând aproximativ 90.000 de tone de dioxid de carbon.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy