Operațiune majoră a armatei israeliene și a serviciilor de informații care au eliberat patru ostatici răpiți de Hamas pe 10 septembrie

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțele de apărare ale Israelului (IDF), acționând în interiorul Fâșiei Gaza pentru distrugerea completă a grupului terorist Hamas. Photo source: IDF
Forțele de apărare ale Israelului (IDF), acționând în interiorul Fâșiei Gaza pentru distrugerea completă a grupului terorist Hamas. Photo source: IDF

Presa israeliană relatează că armata israeliană (IDF), agenția de informații (Shin Bet) și poliția israeliană (Yamam) se află într-o operațiune complexă.

Patru ostatici care au fost răpiți de la festivalul de muzică Nova în ziua teribilului masacru al Hamas din 7 octombrie 2023, au fost salvați în această dimineață de forțele israeliene în timpul unui raid în centrul  Fâșiei Gaza, relatează BBC.

Presa israeliană relatează că patru ostatici israelieni au fost salvați în această dimineață într-o operațiune complexă de către armata israeliană (IDF), agenția de informații (Shin Bet) și poliția israeliană (Yamam).

Ostaticii au fost salvați de forțele Shin Bet și Yamam din două locații diferite într-o operațiune în centrul orașului Nuseirat. Starea lor de sănătate este stabilă și au fost transferați pentru examinări medicale suplimentare la Centrul Medical Sheba din Tel HaShomer, potrivit Jerusalem Post.

Israelul a declarat la începutul acestei săptămâni că crede că o treime dintre ostaticii rămași în Gaza au murit, au arătat date guvernamentale marți, iar unii oficiali au considerat că numărul este și mai mare.

Din cele aproximativ 250 de persoane răpite de Hamas în Israel și duse în Fâșia Gaza în timpul atacului din 7 octombrie, aproximativ 50 au fost eliberate în noiembrie, ca parte a unui acord între cele două părți. 

Guvernul a anunțat că 120 de persoane se află încă în mâinile Hamas, dintre care despre 43 se crede că sunt morți, pe baza diferitelor surse de informații, inclusiv informații, imagini de supraveghere și analize criminalistice.

Unii oficiali au declarat, în privat, că numărul morților este mai mare, scrie Reuters.

La începutul ofensivei israeliene, Hamas a amenințat că va ucide ostaticii ca răzbunare pentru atacurile aeriene israeliene, iar între timp, gruparea militantă a anunțat că unii dintre ei au fost uciși în atacurile israeliene.

Israelul nu a exclus ca acest lucru să fie posibil în unele cazuri, dar a anunțat că trupurile ostaticilor găsiți prezentau semne de execuție.

Luni, încă patru ostatici au fost adăugați pe lista celor uciși.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel