O nouă rachetă a căzut în R. Moldova în timpul atacului Rusiei asupra Ucrainei (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse via Tass
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse via Tass

În urmă cu puțin timp, în apropierea orașului Briceni din Republica Moldova, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă.

Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-au intensificat gradul de atenție, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

 Prim-ministrul Moldovei Natalia Gavrilița a comentat căderea rachetei pe teritoriul acestei țări

”Am fost informată că polițiștii de frontieră au descoperit părți ale unei rachete lângă Briceni . Poliția de frontieră a sporit controlul și a înconjurat zona în care a căzut racheta. În plus, Moldelectrica a avertizat despre posibile întreruperi de curent”, a declarat Gavrilița  pentru NewsMaker.

***

Totodată, în conformitate cu planurile de acțiune ale MAI, poliția de frontieră a intensificat patrulele și a ridicat gradul de atenție în zona comisariatelor Briceni și Ocnița.

În acest moment, zona în care a fost descoperită racheta a fost izolată de patrule ale poliției și poliției de frontieră. La fața locului sunt așteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh și IGSU, notează Deschide.md.

Rachetă căzută în R. Moldova, în timpul atacului rus asupra Ucrainei, pe data de 5 decembrie 2022. Foto: TVR Moldova

2. Rachetă că... (racheta-moldova_14165700.jpg)

3. Rachetă că... (racheta-moldova-ucraina_34067700.jpg)

Racheta căzută în Republica Moldova azi a lovit teritoriul moldovean în timpul atacului masiv declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Rusia a dezlănţuit azi un nou baraj de rachete asupra Ucrainei, iar populaţia a fost îndemnată să se îndrepte spre adăposturi. Apărarea antiaeriană a răspuns atacului, relatează Agerpres, care citează Reuters şi CNN.

''Rachetele au fost deja lansate'', a anunţat purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, Iuri Ignat. ''Observăm că bombardierele strategice ruseşti au decolat şi primul val de rachete a fost deja lansat'', a precizat oficialul ucrainean, adăugând că ar putea fi vorba despre un atac în mai multe valuri.

 

Al doilea incident de acest fel: Pe 31 octombrie 2022 o rachetă rusească doborâtă de Ucraina a căzut în R. Moldova

 

Amintim că pe 31 octombrie o rachetă rusească interceptată de ucraineni a căzut pe teritoriul Republicii Moldova. Din fericire nimeni nu a fost rănit, dar incidentul a venit la doar câteva zile de la survolul ilegal al teritoriului moldovean al altor rachete rusești lansate de Moscova împotriva țintelor energetice din Ucraina.

Lanțul de incidente în care e implicată Republica Moldova, arată vulnerabilitatea Chișinăului în fața războiului neprovocat declanșat de Federația Rusă în Ucraina, pe data de 24 februarie 2022.

CITEȘTE ȘI: Rusia duce o luptă agresivă aproape pe față împotriva R. Moldova. „A fi neutru nu înseamnă că trebuie să fii slab”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel