O nouă ofensivă a Federației Ruse, perspectivă tot mai probabilă (Stoltenberg) ”Vă vom ajuta până la victorie"

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, consideră că Rusia pregătește un nou val de ofensive, pe fonfdul agresiunii sale împotriva Ucrainei și, de asemenea, solicită să nu subestimeze impactul mobilizării efectuate în Federația Rusă.

Într-un interviu acordat programului BBC Radio, Jens Stoltenberg a subliniat că Ucraina are acum un avantaj pe câmpul de luptă și a reamintit că acest lucru se întâmplă de mult timp. 

El consideră însă că Ucraina nu a simțit încă toate consecințele așa-zisei „mobilizări parțiale” care a avut loc în Federația Rusă în toamnă.

„Forțele ucrainene avansează de câteva luni, dar știm și că Rusia a mobilizat mult mai multe forțe  (decât a folosit pe câmpul de luptă n.r.) , multe dintre ele fiind în prezent în curs de pregătire”, a spus secretarul general NATO.

Datele disponibile, potrivit Secretariatului Alianței, indică faptul că Rusia este „gata să continue războiul și intenționează să lanseze potențial o nouă ofensivă”, a subliniat el.

 

”Vă vom ajuta până la victorie"

 

Foto: Stoltenberg și Kuleba

Stoltenberg a subliniat că Ucraina trebuie să mențină și să continue sprijinul din partea lumii occidentale, inclusiv furnizarea de arme. Donatorii Ucrainei ar trebui, de asemenea, să fie pregătiți pentru faptul că acest sprijin va dura mult timp. Secretarul general al NATO este convins că există o astfel de pregătire.

"Vom fi alături indiferent de situație. Vă vom ajuta până la victorie", a asigurat el.

Stoltenberg este, de asemenea, convins că războiul se va încheia cu negocieri cu Rusia, dar este important să se creeze condiții bune pentru începerea negocierilor.

„Ceea ce poate realiza Ucraina la această masă depinde în întregime de puterea de pe câmpul de luptă”, a spus el.

În opinia sa, NATO trebuie să se asigure că Ucraina este într-o poziţie solidă în cazul unor negocieri între cele două părţi beligerante.

''Trebuie să furnizăm sprijin Ucrainei acum, inclusiv sprijin militar, pentru că aceasta este singura modalitate de a convinge Rusia că trebuie să se aşeze la masă şi să negocieze cu bună credinţă şi cu respectarea Ucrainei ca ţară independentă din Europa. Ceea ce ştim este că ceea ce Ucraina poate realiza în jurul acelei mese depinde total de puterea de pe câmpul de luptă'', conchide Stoltenberg

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel