O nouă navă rusă purtătoare de rachete Kalibr a ieșit pentru teste în Marea Neagră

Cătălin Costea |
Data publicării:

Pe 29 octombrie, o nouă navă rusească de patrulare Proiect 22160, “Sergey Kotov”, construită pentru Flota rusă din Marea Neagră, a început testele de acceptanță la Baza Navală Novorossiysk.

„Ieșirea în Marea Neagră a avut loc din portul militar al Bazei navale Novorossiysk. Testele sunt efectuate de echipajul obișnuit împreună cu echipa de punere în funcțiune a fabricii, pentru a verifica principalii parametri ai navei, toate dispozitivele navei, mecanismele și echipamente pentru respectarea condițiilor tehnice și reprezintă una dintre etapele importante înainte de admiterea navei în serviciul flotei, planificată pentru sfârșitul acestui an”, se precizează în comunicatul oficial transmis de serviciului de presă al Flotei ruse din Marea Neagră.

Navele din cadrul Proiectului 22160 au fost dezvoltate de Biroul Nordic de Construcții și Proiectare din Sankt Petersburg și sunt destinate pazei și apărării zonei maritime economice, precum și pentru îndeplinirea misiunilor de însoțire, luptă împotriva pirateriei maritime și căutare-salvare. Acestea au în dotare un sistem de artilerie de 57 mm, un complex de rachete antiaeriene și au posibilitatea amplasării unui elicopter de tip Ka-27PS.

Nava de patrulare “Serghei Kotov”, a început să fie construită în mai 2016, fiind a patra navă de acest tip și a treia din producția de serie. Aceasta a fost realizată la Șantierul Naval A.M. Gorki din Zelenodolsk, împreună cu constructorii de nave din Kerci. În compunerea Bazei navale Novorossiysk se mai află trei nave de acest tip: “Vasily Bykov”, “Dmitry Rogachev” și “Pavel Derzhavin”.

Conform planificărilor anunțate, Flota ruse din Marea Neagră va deține în final șase nave Proiect 22160. Trei dintre acestea se află deja în serviciul de luptă (Vasily Bykov, Dmitry Rogachev și Pavel Derzhavin), a patra desfășoară testele pe mare (Serghei Kotov), iar ultimele două se află în șantier (Viktor Veliky și Nikolay Sipyagin). Acestea din urmă vor fi predate flotei în 2022 și 2023.

Toate navele din cadrul Proiectului 22160 sunt purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, nava de patrulare Serghei Kotov devenind a 17-a platformă purtătoare de astfel de rachete din compunerea acestei flote.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel