O navă rusească a fost incendiată în apropiere de Kaliningrad, susțin serviciile ucrainene de informaţii (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Nava rusească Serpukhov. Sursa foto: Ukrainian Military Center.
Nava rusească Serpukhov. Sursa foto: Ukrainian Military Center.

Nava rusă purtătoare de rachete Serpukhov, care era andocată în largul exclavei Kaliningrad din Marea Baltică, a fost incendiată pe 8 aprilie, au afirmat serviciile de informații militare ucrainene. Într-o postare pe Telegram, agenția a declarat că incendiul a "dezactivat" nava și că "mijloacele sale de comunicare și control au fost "complet distruse". Serviciile de informații militare au publicat, de asemenea, o înregistrare video care pare să arate un incendiu izbucnit pe navă.

 

O sursă din cadrul serviciilor de informații militare ucrainene a confirmat pentru Kiev Independent că agenții săi au planificat acest incident. Acesta a fost primul atac de acest fel asupra navelor Flotei ruse din Marea Baltică.

În ultimele luni, Ucraina și-a intensificat atacurile asupra facilitaţilor Flotei ruse din Marea Neagră, aflate în Peninsulă Crimeea ocupată, reușind să țintească mai multe nave și forțând unele ambarcaţiuni rusești să se redisloce în ape mai sigure.

Dmitro Pletenchuk, un purtător de cuvânt al marinei ucrainene, a declarat la 30 martie că, în consecință, marina rusă și-a retras aproape toate navele importante din porturile militare aflate în Crimeea ocupată.

Nava avariat la 7 aprilie 2024 de către serviciile de informații militare ucrainene este nava purtătoare de rachete Serpukhov. Aceasta se afla la baza navală rusă din Baltiysk, regiunea Kaliningrad.

Nava purtătoare de rachete Serpukhov este a cincea navă din cadrul Proiectului 21631 Buyan-M. După lansarea să la apă în 2015, a fost repartizată Flotei ruse din Portul Sevastopol, dar în 2017 a fost redistribuita la Flotă Baltică.

A fost ultima din serie care a primit centrala electrică prevăzută în proiectul inițial, formată din patru motoare diesel germane MTU 16V4000M90 și cutii de viteze ZF. Toate navele ulterioare au fost echipate cu motoare rusești, deoarece industriei ruse constructoare de nave i-a fost restricţionat acesul la tehnologii occidentale în urma impunerii sancțiuni economice.

Deplasamentul navei este de 949 de tone, cu o lungime de 75 de metri și o lățime de 11 metri. Viteza maximă este de 25 de noduri. Echipajul este format din 36 (până la 52) de persoane.

Armamentul navei este format dintr-un sistem de artilerie A-190 de 100 mm, lansatoare Gibka pentru rachete antiaeriene Iglă și un CIWS AK-630-2 Duet.

Cu toate acestea, principalul armament al navei sunt cele 8 rachete de croazieră Kalibr sau rachete supersonice anti-navă Oniks.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel