O navă israeliană, escortată de o dronă americană RQ-4 Global Hawk și de un avion de P-8 Poseidon, a spart blocada rusă din Marea Neagră

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
O navă israeliană sparge blocada rusă din Marea Neagră. Sursa Foto: RMF24.
O navă israeliană sparge blocada rusă din Marea Neagră. Sursa Foto: RMF24.

La mijlocul lunii trecute, Ministerul rus al Apărării a impus o blocadă asupra porturilor ucrainene și și-a anunțat intenția de a controla navele civile în partea de nord-vest a Mării Negre. De asemenea, Rusia a lăsat să se înțeleagă că va distruge orice navă care se îndreaptă spre Ucraina. După cum arată situaţia din ultimele zile, amenințările Moscovei nu sunt atât de eficiente.

În pofida amenințărilor venite din partea Ministerul rus al Apărării, nava israeliană Ams1 a intrat cu o zi în urmă pe brațul ucrainean al fluviului Dunărea. Aceasta a devenit prima navă care a spart blocada rusă. Mai mult, imediat după ce a părăsit portul, s-a aflat că destinația era Ucraina. Astfel, nimeni nu a plănuit să ascundă traseul navei, ci a fost comunicat în mod direct cursul navei.

Este prima navă care străpunge blocada rusă din Marea Neagră de la bombardamentul din 25 iulie care a vizat portul ucrainean Reni. Începându-și călătoria din Ashdod, Israel, și-a anunțat deschis destinația ca fiind Ucraina și a traversat Marea Neagră în linie dreaptă. 

Alte patru nave au urmat traseul Ams1, care fie au ancorat, fie vor ancora pe Dunăre în următoarele zile. Un avion american anti-navă P-8 Poseidon asigură securitatea acestora.

Navele Sahin 2 și Yilmaz Kaptan au plecat din Grecia și Turcia și s-au îndreptat tot către portul ucrainean Reni. Ele au fost urmate de naveele Sealock și Afer. 

Din spaţiul aerian al României, avionul P-8 Poseidon a primit informații suplimentare de la o dronă de recunoaștere RQ-4 Global Hawk.  

Securitatea navelor a fost asigurată de avioanele de cercetare antisubmarin P-8 Poseidon. De asemenea, pe cer s-a aflat o dronă de recunoaștere strategică RQ-4 Global Hawk, care efectuează în mod regulat zboruri deasupra Mării Negre.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel