O navă iraniană de suport logistic s-a scufundat în Golful Oman

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Incendiu nava IRIS Kharg Sursa foto Aleph/Twitter
Incendiu nava IRIS Kharg Sursa foto Aleph/Twitter

Conform informațiilor care circulă pe paginile de socializare, o navă iraniană de suport logistic s-a scufundat în Golful Oman. Agențiile de știri încă nu au date despre acest eveniment.

Nava de suport logistic IRIS Kharg a luat foc în larg, în zona Bandar Abbas. Conform imaginilor difuzate pe paginile de socializare se poate vedea un incendiu puternic la bord în timp ce echipajul este pe punte. 

 

Informațiile ulterioare precizează că nava s-a scufundat în Golful Oman. Nu se cunoaște dacă au existat și victime.

Nava a fost construită în anul 1974 la șantierele navale din Swan Hunter din Marea Britanie.

 

Pe 28 aprilie, nava IRIS Kharg a fost fotografiată în zona portului Bandar Abbas având la bord șapte ambarcațiuni de atac rapid. Imaginile pot fi vizionate aici

Reamintim că între Israel și Iran este un război tacit în ceea ce privește "războiul navelor ascunse". Există mai multe lovituri îndreptate împotriva navelor iraniene, pe mare, dar ambele părți, Tel Aviv-ul și Teheran-ul, nu vorbesc despre ele și le tratează ca "pe cel mai mare secret comun".

În luna martie, sursele israeliene au afirmat că au avut loc 12 atacuri asupra navelor iraniene. Dar diferența este că nu există victime umane în aceste atacuri, deoarece comandourile navale israeliene nu încearcă să scufunde navele, ci mai degrabă intenționează să le perturbe activitatea și să provoace pierderi financiare de miliarde de dolari, care ar fi îndreptate spre finanțarea activităților Hezbollah și a altor miliții afiliate Iranului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel