O navă comercială a Israelului a fost atacată în Golful Persic

Tudor Curtifan |
Data publicării:

O navă comercială care aparţine unei companii israeliene a fost atacată în Golful Persic, în largul Emiratelor Arabe Unite (EAU), au relatat marţi un post de televiziune israelian şi o media pro-iraniană, citate de Reuters, informează agenția Agerpres.

Postul de televiziune israelian Channel 12 TV a citat oficiali israelieni sub protecția anonimatului, care au acuzat Iranul pentru acest atac, despre care mai afirmă cu nu s-a soldat cu victime.

Două surse din securitatea maritimă au declarat agenţiei Reuters că o nava israeliană a fost lovită lângă portul Fujairah din EAU şi s-a produs o explozie, fără victime. Potrivit agenţiei Unews, din Liban, nava israeliană transporta maşini şi, cu 48 de ore, în urmă era acostată în postul kuweitian Mina al-Ahmadi.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor israelian a declarat că are cunoştinţă de relatările din presă, dar cel puţin deocamdată nu le poate confirma.

O altă navă israeliană, deţinută de aceeaşi companie, a fost afectată de o explozie luna trecută în Golful Oman, iar două săptămâni mai târziu o navă iraniană portcontainer a fost ţinta unui atac în Mediterană/

Iranul a acuzat luni Israelul pentru o acţiune de sabotaj asupra sit-ului său nuclear de la Natanz. Iranul şi SUA au iniţiat anterior discuţii indirecte la Viena asupra acordului nuclear convenit în anul 2015 şi denunţat apoi de fostul preşedinte american Donald Trump. Dar, marţi, Teheranul a anunţat că va începe să îmbogăţească uraniul la 60%, ceea ce ar fi un nou pas înapoi faţă de acordul prin care s-a angajat să renunţe la activităţile nucleare în scop militar.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel