O navă a Forţelor Navale Române participă la exerciţiul multinaţional NUSRET 20, în Mareea Egee

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Puitorul de mine "Viceamiral Constantin Bălescu" a părăsit miercuri Portul Militar Constanţa, pentru a participa la exerciţiul multinaţional NUSRET 20, organizat de Forţele Navale ale Turciei, în Marea Egee, în perioada 17-27 octombrie, se arată într-un comunicat de presă al Forţelor Navale Române.

Potrivit sursei citate, NUSRET 20 are ca scop perfecţionarea deprinderilor echipajelor navelor în lupta contra minelor marine şi vizează consolidarea şi dezvoltarea nivelului de pregătire al operatorilor din acest domeniu, la standardele NATO.

"Aproximativ 20 de nave şi ambarcaţiuni rapide, patru aeronave, trei detaşamente scafandri EOD şi un UAV (vehicul subacvatic autonom), reprezentând opt naţiuni aliate NATO (Bulgaria, Franţa, Italia, Grecia, România, Spania, Turcia, SUA), participă la exerciţiul NUSRET 20, al cărui scenariu fictiv urmăreşte consolidarea interoperabilităţii operaţionale şi tactice dintre forţele participante, în situaţia escaladării unor divergenţe politico-militare dintre două state vecine", se arată în comunicat.

Puitorul de mine "Viceamiral Constantin Bălescu", cu un echipaj alcătuit din 68 de marinari, este comandat de căpitan-comandorul Daniel Gheorma şi are la bord un detaşament de scafandri EOD, specializaţi în dezamorsarea dispozitivelor explozive subacvatice.

"Participarea militarilor din Forţele Navale Române la exerciţiile multinaţionale organizate de partenerii din Alianţa Nord-Atlantică reprezintă, de fiecare dată, o oportunitate pentru dezvoltarea abilităţilor de răspundere rapidă şi eficientă la întregul spectru de ameninţări, precum şi un foarte bun exemplu de angajament faţă de apărarea colectivă", subliniază sursa citată. 

 

Citește și: Misiune internaţională în cadrul NATO, încheiată cu succes. Puitorul de mine Viceamiral Constantin Bălescu a fost navă comandant a SNMCMG-2

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel