O întârziere a ajutorului din partea SUA poate opri ofensiva Ucrainei. Casa Albă ar putea combina cererile de ajutor militar pentru Ucraina și Israel

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Proiectil / Foto: Armata SUA
Proiectil / Foto: Armata SUA

Chiar și o pauză temporară a ajutorului SUA ar putea opri ofensiva Ucrainei și ar permite trupelor ruse să-și recapete capacitatea de luptă. 

Așa cum remarcă și FT, apariția lui Volodimir Zelenski la reuniunea NATO de miercuri (”Formatul Ramstein” - Grupul de contact pentru sprijinirea Ucrainei) pentru a cere mai multe arme Ucrainei - arată îngrijorarea Kievului cu privire la scăderea sprijinului pentru aliați din cauza opoziției republicane de la Washington și a distragerii atenției de la războiul Israelului împotriva Hamas.

Într-adevăr, pentru prima dată de la formarea acestui mecanism de ajutor pentru Ucraina, președintele Zelenski a participat în format fizic la reuniunea decidenților statelor NATO și a aliaților acestora.

Publicația americană precizează că potrivit analiștilor, chiar și o pauză temporară în furnizarea de sprijin ar putea începe să afecteze strategia și tactica militară a Kievului în câteva săptămâni, potențial stopând contraofensiva Ucrainei, reducând presiunea asupra forțelor ruse și oferindu-le oportunitatea de a-și recâștiga lupta. capacitate.

Statele Unite au jucat un „rol vital” în furnizarea rapidă de arme moderne către Ucraina, inclusiv muniție de artilerie și echipamente de apărare aeriană.

În același timp, publicația subliniază că administrația lui Joe Biden a promis că va sprijini Kievul atât timp cât va fi necesar. Sprijinul larg bipartizan, cu excepția unui bloc dizident mic, dar puternic din Congres, este de așteptat să accelereze în cele din urmă ajutorul. 

Dar chiar și câteva săptămâni de întârziere ar putea afecta contraofensiva, așa că oficialii de la Casa Albă caută soluții și iau în considerare chiar posibilitatea de a combina cererile de ajutor militar pentru Ucraina și Israel într-o singură cerere către Congres, în speranța că acest lucru va crește șansele de aprobare a sprijinului Kievului, scrie EPravda, care citează WP.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel