O femeie din Republica Moldova a fost salvată de forțele speciale turce din mâinile teroriștilor PKK

Eduard Pascu |
Data publicării:
membrii Partidului Muncitorilor din Kurdistan
membrii Partidului Muncitorilor din Kurdistan

Forțele de operațiuni speciale ale Turciei au salvat din mâinile teroriștilor PKK o femeie din Republica Moldova. 

Natalia Barkal și cei patru copii ai săi au fost eliberați în urma unei acțiuni care a avut loc în nordul Siriei. Barkal și copiii ei au rămas blocați în tabăra Al-Hawl încă de la începutul anului 2019, din cauza confruntărilor din Siria, au declarat vineri surse de securitate sub protecția anonimatului. Sursele au mai spus că operațiunea a fost realizată în comun de unitățile de informații turcești și serviciul de securitate și informații din Moldova, după ce guvernul moldovean a solicitat ajutorul Turciei pentru salvarea cetățenilor blocați.

În urma operațiunii președintele moldovean Igor Dodon și-a transmis recunoștința omologului său turc Recep Tayyip Erdogan, anunță Anadolu.

Barkal și soțul ei de origine siriană au locuit și au lucrat în capitala Moldovei, Chișinău, până în 2013, când au decis să locuiască în districtul Manbij din provincia Aleppo, Siria.

Sursele au declarat că soțul lui Barkal a fost ucis la sfârșitul lui 2017 în timpul confruntărilor militare din Siria iar Barkal, iar cei patru copii ai ei au ajuns în tabăra al-Hawl în ianuarie 2019.

 

Citește și: Bombardament neidentificat în estul Siriei. Mai mulți membri ai milițiilor iraniene au fost uciși

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel