O fabrică de rachete din Siria a fost bombardată de aviația israeliană

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cel puţin nouă combatanţi loialişti, între care patru sirieni, au fost ucişi joi seară în raiduri ale armatei israeliene în centrul Siriei, într-o zonă controlată de armata siriană şi iranieni, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), relatează AFP.

"Cel puţin nouă luptători au fost ucişi în cursul atacurilor, între care patru sirieni şi alţi cinci neidentificaţi", a indicat OSDO, fără a preciza dacă sirienii identificaţi "făceau parte din forţele regimului sau din forţele iraniene". "Bilanţul s-ar putea agrava din cauza răniţilor în stare gravă", a adăugat ONG-ul, transmite Agerpres.

''Raidurile au vizat fabricile de arme şi un centru ştiinţific pentru fabricarea de rachete sol-sol cu rază scurtă de acţiune'' în regiunea Messiaf, în suburbiile vestice ale provinciei Hama, a indicat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane. "Zona vizată este sub controlul armatei siriene, dar iranienii sunt de asemenea prezenţi", a adăugat Abdel Rahmane.

OSDO a indicat că atacul a coincis cu activarea ''apărării antiaeriene'' de către armata siriană. La rândul său, agenţia de presă oficială siriană Sana a anunţat o ''agresiune israeliană'' în provincia Hama.

De la începutul conflictului în ţara vecină Siria, în 2011, Israelul a efectuat numeroase raiduri împotriva forţelor regimului sirian, dar şi a aliaţilor acestuia, Iranul şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah, doi inamici ai statului evreu.

Citește și: Rusia confirmă oficial livrarea unor avioane MiG-29 către Siria

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel