O dronă elicopter MQ-8B Fire Scout s-a prăbușit imediat după ce a decolat de pe USS Charleston, lovind nava

Eduard Pascu / 28 apr 2021 / 18:31
Drona MQ-8B Fire Scout Sursa foto: Twitter/USS Charleston
Drona MQ-8B Fire Scout Sursa foto: Twitter/USS Charleston

Marina SUA a pierdut, pe 26 aprilie, un elicopter fără pilot, după ce în timpul manevrelor de decolare de pe nava USS Charleston, de tip LCS (Littoral Combat Ship) s-a prăbușit în mare lovind nava.

Nimeni nu a fost rănit în accident, a anunțat US Navy. Nava din clasa Independence LCS și-a continuat misiunea după incident, transmite și Defense Brief.

Vehiculul aerian tactic fără pilot (VTUAV) cu decolare și aterizare verticală MQ-8B Fire Scout care are o lungime 9,6 metri și aproape 3 metri înălțime a căzut în mare și nu a fost recuperat, mai precizează sursa citată.

În prăbușirii, elicopterul fără pilot a lovit carena. Daunele aduse navei sunt în curs de evaluare, dar din primele informații ele sunt reduse. Rămâne însă pierderea elicopterului fără pilot de tip MQ-8B Fire Scout. USS Charleston își continuă operațiunile în Pacificul de Vest, mai precizează sursa citată.

Marina Statelor Unite ale Americii precizează în comunicatul de presă că a fost deschisă o anchetă pentru a stabili cauzele accidentului.

MQ-8B Fire Scout face parte din Escadrila 21 de Elicoptere pentru Luptă Navală de la Baza Aero-Navală North Island și a fost repartizat USS Charleston ca parte a misiunii sale actuale.

Drona elicopter MQ-8B efectuează misiuni de cercetare și supraveghere, atât pe timp de noapte cât și pe timp de zi.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy