O dronă elicopter MQ-8B Fire Scout s-a prăbușit imediat după ce a decolat de pe USS Charleston, lovind nava

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Drona MQ-8B Fire Scout Sursa foto: Twitter/USS Charleston
Drona MQ-8B Fire Scout Sursa foto: Twitter/USS Charleston

Marina SUA a pierdut, pe 26 aprilie, un elicopter fără pilot, după ce în timpul manevrelor de decolare de pe nava USS Charleston, de tip LCS (Littoral Combat Ship) s-a prăbușit în mare lovind nava.

Nimeni nu a fost rănit în accident, a anunțat US Navy. Nava din clasa Independence LCS și-a continuat misiunea după incident, transmite și Defense Brief.

Vehiculul aerian tactic fără pilot (VTUAV) cu decolare și aterizare verticală MQ-8B Fire Scout care are o lungime 9,6 metri și aproape 3 metri înălțime a căzut în mare și nu a fost recuperat, mai precizează sursa citată.

În prăbușirii, elicopterul fără pilot a lovit carena. Daunele aduse navei sunt în curs de evaluare, dar din primele informații ele sunt reduse. Rămâne însă pierderea elicopterului fără pilot de tip MQ-8B Fire Scout. USS Charleston își continuă operațiunile în Pacificul de Vest, mai precizează sursa citată.

Marina Statelor Unite ale Americii precizează în comunicatul de presă că a fost deschisă o anchetă pentru a stabili cauzele accidentului.

MQ-8B Fire Scout face parte din Escadrila 21 de Elicoptere pentru Luptă Navală de la Baza Aero-Navală North Island și a fost repartizat USS Charleston ca parte a misiunii sale actuale.

Drona elicopter MQ-8B efectuează misiuni de cercetare și supraveghere, atât pe timp de noapte cât și pe timp de zi.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel