O dronă de cercetare americană a efectuat un zbor complex în partea de est a Europei

Ionel Copcea |
Data publicării:

Surse de monitorizare a aviației de pe Twitter au semnalat faptul că, pe 12.11.2020, o dronă de cercetare strategică RQ-4A Global Hawk aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a efectuat un zbor complex în partea de est a Europei, în proximitatea frontierelor Federației Ruse. Aceasta a vizat Regiunea Kaliningrad, linia de demarcație din Donbas și Peninsula Crimeea.

Drona, cu numărul de înregistrare 04-2021 și indicativul FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe insula italiană Sicilia și a urcat până în spațiul aerian al Lituaniei, traversând Grecia, Bulgaria, România, Ucraina și Polonia. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 15.800 de metri, cu o viteză de 585 de kilometri pe oră.

Ulterior, drona a efectuat mai multe treceri în partea de nord și în estul Regiunii Kaliningrad.

Aparatul de zbor fără pilot a revenit în spațiul aerian al Ucrainei, traversând teritoriul acesteia de la vest la est. În zona liniei de demarcație din Donbas, au fost efectuate mai multe treceri la vest de localitățile Donețk, Lugansk și Mariopol.

După ce a efectuat o buclă deasupra localității Nikolaev, drona a ieșit în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre. Aceasta a zburat la vest și sud-est de Peninsula Crimeea, după care a traversat Marea Neagră și a intrat în spațiul aerian al Bulgariei, revenind, probabil, la baza de dislocare permanentă.

Drona americană de cercetare, cu același număr de înregistrare și indicativ radio, desfășoară periodic zboruri complexe în punctele fierbinți din estul Europei. O misiune aproape similară a fost efectuată și pe 21.10.2020. Singura diferență a fost reprezentată de faptul că urcarea spre spațiul aerian al Lituaniei s-a făcut prin vestul Europei, respectiv prin Franța, Germania și Marea Baltică.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel