O dronă militară a fost găsită plutind în derivă în Marea Neagră. UAV-ul a fost predat MApN

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Drona Marea Neagră Sursa foto: Cosma Marian/Facebook
Drona Marea Neagră Sursa foto: Cosma Marian/Facebook

O dronă militară a fost recuperată din Marea Neagră, sâmbătă, de un echipaj al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM). Ulterior, drona a fost predată MApN.

Potrivit ARSVOM, drona a fost găsită la 41 mile în larg. Părea că plutește de mai multe zile în derivă și nu avea lumini de navigație.

Drona tip avion are o anvergură a aripilor de doi metri și a fost descoperită, întâmplător, în timpul unor activități în largul Mării Negre. Poartă numărul de abordaj 132 și nu are nici un însemn militar sau drapelul vreunei țări. Potrivit unor surse, ar fi vorba de o dronă militară de producție europeană.

Surse oficiale au declarat că drona aparține Ministerului Apărării și ar fi fost folosită în recentele exerciții navale care au avut loc în Marea Neagră, în apele teritoriale ale României. ”Da, este o dronă a MApN. Este o dronă țintă fabricată în România iar aceasta a fost folosită în cadrul recentelor exerciții navale din Marea Neagră. Astfel de evenimente au mai avut loc. Fie se descarcă bateria brusc, fie se pierde legătura radiocomandată și drona se prăbușește. Cu siguranță nu este primul și nu va fi nici ultimul eveniment de acest gen”, au precizat sursele pentru DefenseRomania.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel