O dronă a Rusiei ar fi fost doborâtă în Siria, chiar înainte de încetarea focului

Tudor Curtifan |
Data publicării:

O dronă a Rusiei ar fi fost doborâtă în urmă cu câteva ore de forțele rebele care luptă împotriva lui Bashar al-Assad.

Incidentul a fost dezvăluit pe contul de Twitter al jurnalistului Mohammed Gorab care a transmis că UAV-ul aparținea Federației Ruse. Gorab este un jurnalist sirian aflat în zona de conflict.

Drona a fost doborâtă, potrivit acestuia, în Alep, Siria. Informația a fost preluată ulterior de mai multe site-uri de specialitate.

Unele surse, precum jurnalistul turc Levent Kemal, afirmă că nu este vorba despre un UAV al Rusiei ci al Armatei siriene care luptă pentru Bashar al-Assad.

Cert este că din imaginile și materialele video publicate de jurnalistul sirian e greu de identificat despre ce dronă este vorba.

În orice caz, incidentul are loc la doar câteva ore până la intrarea în vigoare a unui acord de încetare a focului, negociat timp de șase ore în cursul acestei zile la Moscova de președintele turc Recep Tayyip Erdogan și omologul său rus Vladimir Putin. Acordul intră în vigoare la miezul nopții.

CITEȘTE ȘI: Rusia și Turcia au convenit o încetare a focului în Siria. Erdogan amenință că dacă Assad atacă, Ankara răspunde violent

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel