O delegație a grupării teroriste Hamas a părăsit Egiptul și urmează să anunțe dacă acceptă armistițiul propus de Israel și eliberează ostaticii

Darius Muresan |
Data publicării:
Forțele de apărare ale Israelului (IDF), acționând în interiorul Fâșiei Gaza pentru distrugerea completă a grupului terorist Hamas. Photo source: IDF
Forțele de apărare ale Israelului (IDF), acționând în interiorul Fâșiei Gaza pentru distrugerea completă a grupului terorist Hamas. Photo source: IDF

O delegaţie Hamas a părăsit Cairo şi va reveni cu un răspuns la cea mai recentă propunere de armistiţiu în Fâşia Gaza asociată cu eliberarea ostaticilor, a anunţat presa de stat egipteană în noaptea de luni spre marţi, transmite Agerpres, care citează AFP.

Potrivit "surselor egiptene" citate de al-Qahera News, un site de ştiri care ale legături cu serviciile de informaţii egiptene, delegaţia Hamas a părăsit Cairo şi "va reveni cu un răspuns scris la propunerea de armistiţiu". 

 

SUA se implică și ele în negocieri

 

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a primit luni un apel telefonic din partea preşedintelui american Joe Biden pentru a discuta despre cele mai recente evoluţii ale negocierilor privind încetarea focului în Fâşia Gaza şi despre pericolele unei escaladări militare la Rafah, se arată într-un comunicat al preşedinţiei egiptene, informează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei egiptene a declarat că apelul a vizat şi schimbul de ostatici israelieni cu prizonieri palestinieni, un punct important pentru un acord cuprinzător de încetare a focului între Hamas şi Israel.

O delegaţie a Hamas se află în prezent la Cairo pentru a delibera asupra răspunsului Israelului la un acord de încetare a focului.

De asemenea, în conversaţia telefonică a fost subliniat pericolul unei escaladări militare în Rafah, în măsura în care aceasta ar adăuga o catastrofă la criza umanitară care deja se agravează, ceea ce ar avea un impact asupra stabilităţii şi securităţii în regiune, se arată în comunicat.

"Preşedintele Al-Sisi a subliniat necesitatea accesului deplin şi adecvat la ajutorul umanitar, amintind eforturile intense ale Egiptului în acest sens. Cei doi preşedinţi au subliniat, de asemenea, necesitatea de a lucra pentru a preveni extinderea conflictului şi au reafirmat importanţa soluţiei cu două state ca mijloc de a atinge securitatea, pacea şi stabilitatea în regiune", se arată în comunicatul preşedinţiei egiptene.

Casa Albă a informat luni că preşedintele Biden se va consulta cu emirul Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani din Qatar, a cărui ţară îndeplineşte, de asemenea, un rol de mediator în conflict.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel