O delegație a Congresului SUA a vizitat Mihail Kogălniceanu. Simona Cojocaru: Solidaritatea aliată există. O vedem aici, la Marea Neagră

Sursă foto: Simona Cojocaru @official Facebook
Sursă foto: Simona Cojocaru @official Facebook

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-au întâlnit luni, 21 martie, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, cu o delegație a Congresului SUA, condusă de Stephen Lynch, președinte al Subcomisiei parlamentare pentru Securitate Națională, din Camera Reprezentanților.

Potrivit MApN, discuțiile s-au axat pe analiza situației regionale de securitate, precum și pe relațiile de cooperare politico-militară, atât din perspectiva parteneriatului strategic, cât şi în format aliat.

Totodată, oficialii români și americani au discutat despre acțiunile de consolidare a posturii de descurajare și apărare pe flancul estic, respectiv despre angajamentul substanțial al SUA.

 

Simona Cojocaru: Coeziunea și solidaritatea aliată există, o vedem aici, la Marea Neagră, în baza de la Mihail Kogălniceanu! 

 

„Coeziunea și solidaritatea aliată există, o vedem aici, la Marea Neagră, în baza de la Mihail Kogălniceanu! Demonstrăm cu claritate angajamentul ferm al NATO pentru apărarea tuturor aliaţilor. Dislocarea forțelor americane ne consolidează apărarea. Trebuie să continuăm să consolidăm postura NATO, iar crearea unui grup de luptă aliat în România reprezintă un obiectiv major pentru noi“, a transmis secretarul de stat Simona Cojocaru, potrivit comunicatului MApN, emis către DefenseRomania.

Congresmanul Stephen Lynch și-a exprimat aprecierea pentru sprijinul acordat de România trupelor americane și a reiterat angajamentul puternic al SUA pentru apărarea flancului estic, respectiv a României.

În contextul situației actuale de securitate, șeful Statului Major al Apărării a transmis reprezentanților Congresului că decizia autorităților americane de a suplimenta forțele în Europa, în mod special pe flancul estic al Alianței, reprezintă un mesaj puternic și neechivoc al hotărârii pentru apărarea colectivă și subliniază durabilitatea legăturii transatlantice dintre aliați.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel