O barcă nord coreeană a trecut nedetectată până în portul sud coreean Samcheok

Eduard Pascu |
Data publicării:

Coreea de Sud a anunțat planuri de îmbunătățire a măsurilor de securitate de-a lungul graniței maritime a țării cu Coreea de Nord, după ce o barcă de lemn din Coreea de Nord a reușit, pe 15 iunie să ajungă nedetectată la portul estic Samcheok din Coreea de Sud.

Ministerul Apărării Naționale (MND), în Seul, a anunțat într-o declarație publică că va îmbunătăți sistemul de alerte și răspunsuri de-a lungul Liniei de Limită Nord (NLL), care este granița maritimă de facto dintre cele două state.

Măsurile vor include consolidarea cooperării dintre Marina Națională a Coreei de Sud (RoKN), Garda de Coastă Coreea (KCG) și Ministerul Oceane și Pescuit, precum și optimizarea utilizării activelor disponibile în zonă, cum ar fi nave, avioane de patrulare maritime, elicoptere și vehicule aeriene fără pilot (UAV), a declarat MND.

Vezi și: Coreea de Sud a prezentat prima navă de suprafață fără pilot - LIG Nex1

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel