Coreea de Sud a prezentat prima navă de suprafață fără pilot - LIG Nex1

Eduard Pascu |
Data publicării:

Echipată cu o mulțime de dipozitive și chiar armament LIG Nex1 poate atinge în condiții de mare liniștită și 74 de kilometri pe oră. 

LIG Nex1 din Coreea de Sud a prezentat publicului pentru prima oară demonstrația maritimă a prototipului navei de suprafață (USV) Hae Gum (Sea Sword) fără pilot de suprafață (Changzhou), care a avut loc în orașul Changwon în perioada 20-22 iunie.

Sabia de mare USV adoptă un design monohull de mare viteză - construit din plastic armat cu fibre - și are o lungime de 8 m și deplasează aproximativ 3 tone. Vehiculul maritim este echipat cu un motor diesel și un sistem de propulsie cu jet de apă care îi permite să atingă o viteză maximă declarată de 40 kt adică 74 km/h.

Conform LIG Nex1, Swordul are o rezistență operațională de până la opt ore la 15 kt (27 km/h) și are o rază de control de până la 12 km. De asemenea, este proiectat să funcționeze în condiții cu marea de gradul 4.

Echipamentul tipic de misiune include un sistem electro-optic / infraroșu (EO / IR) cu o distanță de detectare de până la 6 km în lumina naturală și 3 km pe timp de noapte. De asemenea, este echipat cu un radar de bord cu o rază de acțiune de până la 5 km, un modul de comunicații și o arhitectură electronică modulară care acceptă integrarea unei game largi de sarcini utile.

Un sistem autonom de navigație dezvoltat indigen permite UAV să efectueze misiuni independente de supraveghere și de recunoaștere în conformitate cu un traseu pre-programat, cu capacitatea de a efectua evitarea coliziunilor automate pentru a evita obstacolele maritime.

Misiunile sale principale includ supravegherea și recunoașterea în zone cu risc ridicat și urmărirea contactelor de suprafață suspecte, cum ar fi navele de pescuit ilegale.

Swordul Sea are un port modular, care îi permite să transporte arme pentru intervenții armate. Armamentele posibile includ o stație de armament cu comandă la distanță, o mitralieră K6 de 12,7 mm, cu sistem de control al focului indigen, precum și rachetele ghidate anti-tanc cu rachete care pot lovi la o distanță de 3 km.

Vezi și: Coreea de Sud a dezvoltat un sistem autopropulsat de mortier calibru 120 mm

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel