O ambarcațiune rusă a încercat să ia cu asalt Insula Potemkin de pe Nipru. Ucrainenii au lovit cu succes barca ușoară

Foto: Оперативне командування "Південь"/Operational Command “South”
Foto: Оперативне командування "Південь"/Operational Command “South”

Ocupantul rus a încercat să efectueze o operațiune pe Insula Potemkin pe Nipru. Anunțul a fost făcut de către Comadamentul Operațional „Sud” al Ucrainei.

Potrivit Comandamentului Operaţional Sud al Armatei Ucrainei, militarii ucraineni au lovit o ambarcațiune a ocupantului rus în zona Hersonului.

Ucrainenii precizează că e vorba de o ambarcațiune civilă echipată în scopuri militare care ar fi încercat să efectueze o operațiune pe una din așa-zisele Insule Potemkin de pe Nipru. 

Raportul Comandamentului Operațional Sud precizează că ambarcațiunea a fost lovită de forțele armate.

Nu se cunosc alte detalii, însă incidentul pare unul izolat.

Amintim că pe data de 9 noiembrie 2022, după o contraofensivă reușită a Ucrainei, Rusia a anunțat retragerea trupelor pe malul drept al Niprului.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Apărării din Kiev, de la începutul războiului Rusia a pierdut 18 nave sau ambarcațiuni.

 

 

Crucișătorul Moskva - cea mai importantă navă pe care Rusia a pierdut-o în cele aproape 12 luni de război

 

De departe cea mai importantă navă pe care ocupantul rus a pierdut-o a fost crucișătorul Moskva, nava amiral a Flotei Ruse de la Marea Neagră.

Pe 13 aprilie 2022 Rusia a înregistrat una din cele mai mari înfrângeri militare din ultimii ani: Crucișătorul Moskva, „bijuteria” Marinei ruse și nava amiral a Flotei Ruse de la Marea Neagră, era lovit de două rachete ucrainene Neptun, după ce s-a apropiat la 120 de kilometri de țărmul Ucrainei.

Rusia nu recunoaște nici azi că Moskva a fost scufundată. Puternica navă de război, susțin rușii, s-a scufundat după un incendiu. 

În fapt, nava a fost lovită de două rachete ucrainene anti-navă Neptun lansate din sistemul costier ucrainean RK-360MT Neptun.

CITEȘTE ȘI: Noi detalii despre scufundarea crucișătorului Moskva, în timpul unei furtuni împotriva tuturor șanselor. Siguri pe ei, rușii au dus Moskva la 120 km de țărmul Ucrainei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel