O ambarcaţiune cu aproape 100 de migranţi pluteşte în derivă în mijlocul Mediteranei

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un grup de aproape 100 de migranţi care au încercat să traverseze Marea Mediterană din Libia către Europa plutesc în derivă pe o ambarcaţiune improvizată şi riscă să naufragieze, a avertizat luni Organizaţia internaţională pentru migraţie (OIM), transmite AFP.

Cei circa 95 de migranţi plutesc în derivă în mijlocul Mediteranei şi riscă să se înece, după ce au încercat să fugă din Libia, a transmis OIM pe Twitter, fără a da alte detalii. "Guvernele şi navele au obligaţia legală şi morală de a răspunde la toate apelurile de ajutor pe mare", subliniază agenţia ONU. Peste 100.000 de migranţi au încercat să traverseze Marea Mediterană în 2019 şi mai mult de 1.200 şi-au pierdut viaţa pe drum, menţionează OIM.

Venirea verii şi condiţiile mai favorabile traversării îi încurajează pe migranţi să-şi reia încercările de a ajunge în Europa, în speranţa de a scăpa de haosul instalat în Libia de la căderea regimului lui Muammar Gaddafi, în 2011. Situaţia migranţilor s-a agravat şi mai mult după lansarea, primăvara trecută, a unei ofensive asupra capitalei Tripoli de către mareşalul Khalifa Haftar, dar şi după venirea pandemiei de COVID-19, transmite Agerpres.

Plecările de migranţi de pe coastele libiene s-au intensificat cu aproape 300% între ianuarie şi aprilie a.c., comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2019, indică ONU.

Citește și: Războiul din Libia | Turcia vrea să elibereze baza aeriană Al-Jufra, condusă de miliţiile lui Haftar şi mercenarii din Wagner Group

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel