O altă navă ucraineană a fost avariată la gurile Dunării, în urma coliziunii cu un dispozitiv exploziv

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:

O navă de pilotaj a fost avariată, ieri după-amiază, în urma coliziunii cu un dispozitiv exploziv necunoscut la gura de vărsare a Canalului Bâstroe.

Nu sunt victime, împrejurările evenimentului fiind în curs de clarificare. Echipajul a fost evacuat de o navă a Gărzii de Coastă ucrainene.

În urma exploziei, s-a format o gaură sub linia de plutire, în partea dinspre pupa navei, dar ambarcațiunea nu s-a scufundat și a fost scoasă de pe Canalul Bâstroe.

Potrivit publicației Dumskaya, nava avariată se numește „Orlyk” și aparține companiei de stat „Delta-pilot”.

În momentul lovirii dispozitivului exploziv, nava de pilotaj se afla în afara rutei de navigație. Conform declarațiilor membrilor echipajului, nu era vorba de o mină maritimă, ci de un alt tip de dispozitiv exploziv.

Trecerea prin Canalul Bâstroe este temporar restricționată, potrivit Comandamentului Operativ ”Sud” al Forțelor Armate ucrainene, citat de publicația Dumskaya.

Incidentul, produs ieri după-amiază, este al doilea după cel din 28 iulie, când nava hidrografică de capacitate mică „Shlyahovyk” (”Șliahovik”) a fost aruncată în aer de o mină.

Ucraina a reactivat Canalul Bâstroe în contextul exportului de cereale, dar și grație reușitei forțelor ucrainene de a îndepărta trupele rusești de pe Insula Șerpilor, de unde se putea ataca cu artileria și rachetele navele ucrainene.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel