O aeronavă Tornado a Luftwaffe a lansat accidental două bombe

Aeronavă Tornado a Lufwaffe, sursă foto: Bundeswehr
Aeronavă Tornado a Lufwaffe, sursă foto: Bundeswehr

Incident în Germania, unde două aeronave ale Luftwaffe participau la un antrenament care presupunea bombardarea unor ținte în poligonul de aviație din Nordhorn, Saxonia Inferioară. 

Se pare că, potrivit Luftwaffe, unul dintre avioanele de vânătoare a lansat accidental două bombe. Incidentul a avut loc pe data de 2 martie. Bombele au căzut în zona de supraveghere ce înconjoară poligonul din Germania.

Potrivit publicației Defense Brief, bombele lansate sunt utilizate în configurație de antrenament, ele nu dețin explozivi și degajă un nor de fum când lovesc solul. Cu toate acestea, într-o primă declarație, Luftwaffe a solicitat civililor să nu atingă bombele dacă le găsesc.

În cele din urmă acestea au fost identificate de către o echipă a Armatei Germaniei.

 

Luftwaffe achetează incidentul

 

Incidentul nu a provocat nicio pagubă, însă Forțele Aeriene Germane au deschis o anchetă pentru a clarifica cum avionul de vânătoare a lansat prematur cele două bombe în timpul antrenamentului.

Proiectul Panavia Tornado a fost rezultatul implicării în timpul Războiului Rece a Marii Britanii prin BAE Systems, Germaniei prin EADS și Italiei prin Alenia Aeronautica. 

Primul zbor a mutirolului a avut loc pe 14 august 1974, iar în 1979 au fost introduse în serviciu, producția oprindu-se în 1998. Avioanele Tornado mai sunt operate de Germania, Italia și Arabia Saudită. Ele au fost retrase din serviciul Royal Air Force.

Amintim că Germania a anunţat un plan global pentru forţele aeriene germane vizând achiziţionarea a 93 de avioane europene Eurofighter şi a 45 de avioane F/A-18 (30 de aeronave F/A-18F Super Hornet și 15 aeronave Growers EA-18G) pentru reînnoirea flotei sale de Tornado.

Livrările noilor avioane sunt prevăzute să aibă loc între 2025 și 2030.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel