Zbor rar pe Flancul Estic: Un avion american de recunoaștere U-2 Dragon Lady, observat în misiune deasupra Poloniei (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Avion american de recunoaștere strategică U-2 Dragon Lady.
Avion american de recunoaștere strategică U-2 Dragon Lady.

Un avion american de recunoaștere strategică U-2 Dragon Lady a fost reperat în spațiul aerian polonez. Imaginea cu avionul a fost publicată de către plan-spotterul Karol Prokopiuk. Fotografii din domeniul aviației au înregistrat un zbor al avionului american de recunoaștere la mare altitudine U-2 pe 10 martie 2024. Avionul a fost localizat in spațiul aerian al Poloniei și se pare că zbura într-o direcție necunoscută.

Pasionații de aviație din Polonia au avut parte de un spectacol rar, când emblematicul U-2 Dragon Lady a zburat prin spațiul aerian al acesteia. Renumit pentru rolul său în spionaj, acest avion de recunoaștere la mare altitudine operează de obicei în stratosferă, adunând informații.

Imaginea publicată arată avionul de recunoaștere american, care poate fi identificat prin forma alungită caracteristică fuzelajului botului și prin configurația aripilor, care prezintă două compartimente unde sunt instalate echipamente de recunoaștere.

În prezent, nu se știe în ce scop a efectuat U-2 acest zbor, dar, potrivit martorilor oculari, apariția sa nu a fost înregistrată pentru prima dată.

În plus, este dificil de spus dacă avionul are baza în Polonia. Dragon Lady este capabil să efectueze zboruri de până la 12 ore, ceea ce permite decolarea de la baze aeriene aflate în orice stat membru NATO.

U-2 este un avion de recunoaștere strategică la mare altitudine, care rămâne unul dintre cele mai vechi avioane aflate în serviciul Forțelor Aeriene ale SUA. Cu toate acestea, aceasta aeronava a fost supusă mai multor modernizări și continuă să fie utilizată în misiuni de recunoaştere.

Zburând la altitudini de până la 21.000 de metri, poate cerceta obiecte și zone țintă cu ajutorul unui sistem de camere de mare putere și al unui radar, fără a intra în raza de acțiune a sistemelor de apărare aeriană inamice.

Anul trecut, compania americană Lockheed Martin a comunicat că versiunea modernizată a aeronavei de recunoaștere la mare altitudine U-2 Dragon Lady a efectuat primul zbor cu succes. Avionul de recunoaștere este modernizat în conformitate cu programul Avionics Tech Refresh (ATR), care presupune o modernizare substanţială a avionicii U-2. Avionul de recunoaștere actualizat a primit noi sisteme de comunicare, navigație și afișare.

Lockheed Martin este în proces de modernizare a flotei de avioane de spionaj şi culegere de informaţii a U.S. Air Force (USAF).

Compania Lockheed Martin, prin divizia să Skunk Works, a efectuat primul zbor avionul U-2S DragonFly echipat cu pachetul ATR (Avionics Tech Refresh), conceput pentru a-l face mai performant și mai interoperabil cu sistemele Forțelor Aeriene ale SUA.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel